PlayStation Plus line-up maart biedt vier gratis games aan

De PlayStation Plus-games werden ditmaal iets te vroeg naar buiten gebracht. Schijnbaar had de Nederlandse Facebook-pagina van PlayStation iets te vroeg op ‘publiceren’ gedrukt. Wij klagen niet, aangezien we nu enkele uurtjes eerder een antwoord op die belangrijke vraag hebben.. Welke gratis games krijgen we in maart voorgeschoteld met ons PlayStation Plus-lidmaatschap?

Inmiddels is de link naar de desbetreffende pagina niet meer beschikbaar, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Screenshots vertellen ons dat we in maart de volgende games kunnen toevoegen aan onze digitale bibliotheek:

Final Fantasy 7 Remake (PlayStation 4)
Farpoint VR (PlayStation 4)
-Remnant From the Ashes (PlayStation 4)
-Maquette (PlayStation 5)

Helaas moeten we het wel even over de remake van Final Fantasy 7 hebben. Alhoewel je dus gratis aan de slag kan met de PlayStation 4-versie volgende maand, houdt dit niet automatisch in dat je deze versie ook weer gratis kan upgraden naar de net aangekondigde Final Fantasy 7 Remake Intergrade voor de PS5. Wellicht dat spelers die de remake voorheen al hadden gekocht deze wel gratis kunnen upgraden naar de nieuwe PlayStation 5-versie. Hier is op dit moment nog geen zekerheid over.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nou het ziet erna uit dat mijn ps5 nog een maand uit kan blijven, staat al sinds eind november/ begin december uit.
  Deze spellen wordt ik nou niet echt warm van 🙂

 2.   
  GamerJaime's avatar

  Gisteren tijdens de State of Play werd inderdaad gezegd dat de PS5 upgrade gratis is voor mensen die de PS4 versie gekocht hebben. Wel heel stom dat als je hem oppikt als PS Plus game je de upgrade niet krijgt.

 3.   
  RLXTR's avatar

  @Rijstekorrel: Heb je Miles Morales en Valhalla al uitgespeeld dan?

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Rijstekorrel:

  Sja en die show van donderdag…. man man man om van te janken gewoon..

  Kan nou niet bepaald zeggen dat sony/playstation hard aan het vissen is om nieuwe klanten binnen te hengelen. Met dit soort bagger titels heb ik niet bepaald het gevoel dat ik die PS5 MOET hebben… Vond die show wederom net als de vorige dus. Zeer teleurstellend

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  @CHILLOZZ:

  ja ik vind jammer maar goed kan niet voor ieder wat zijn, verder leek Kena: Bridge of Spirits mij nog wel mooi spel.
  Verder zal 2de spel voor mij pas in juni komen, dan zaql de ps5 wellicht weer aan gaan met Ratchet & Clank – Rift Apart.

 6.   
  ChielB's avatar

  Misschien geen opvallende grote franchise, maar Remnant From the Ashes is toch wel een aanrader voor wie een sfeervolle RPG en pittige combat kan waarderen.

 7.   
  OnOwned's avatar

  Ik weet dat gamers altijd wat te klagen hebben, maar als je dit bekijkt compleet neutraal, of je nu van de games houdt of niet, dan is dit gewoon een hele goede maand. Allereerst krijgen we 4 games, normaal zijn dat er meestal maar 2 soms 3.

  FF7 is nog geen jaar oud, GOTY nominated.
  Remnant, ook pas 1,5 jaar uit. Gemiddeld een 8 op metacritic en qua hoeveelheid content ook heel behoorlijk. Beetje Dark Souls met guns, echt heel tof
  Farpoint voor de VR bezitters onder ons
  Marquette is gloednieuwe puzzelgame voor PS5. Release dus direct als PS+ Game

  En voor volgende maand met Oddworld krijgen we ook een game direct op launch al cadeau als je PS+ hebt.

  Het is nog geen niveautje XboX Game Pass, maar je haalt toch behoorlijk wat waarde uit PS+ de laatste maanden.

 8.   
  Papachico's avatar

  Oke, nu heb ik een vraag. Deze is ietswat specifieker. Ik had FF7 al gekocht en uitgespeeld. Daarna verkocht en aan gebrek aan ruimte de game eraf gegooid. De save files heb ik nog.

  De vraag: kan ik als ik de game via ps plus download em dan alsnog upgrade naar de de ps5 versie?

  Ik wil em best kopen een maandje ps plus (speel nooit online dus heb geen plus nodig) maar daarnaast heb ik t spel al uitgespeeld. T gaat mij meer om de overige trophies die ik nog wil behalen.