Van welke games krijg je de meeste stress?

Van stress krijg je kanker en van kanker ga je dood. Het is iets waar wetenschappers ons al jarenlang voor waarschuwen en dus dien je zo zen mogelijk door het leven te rennen. BonusFinder heeft samen met sportwetenschappers en gamers onderzoek gedaan naar welke games het meeste stress opleveren. 14 spelers werd gevraagd de 16 meest populaire games te spelen en de resultaten zijn misschien wat opvallend. De meest stressvolle game? Mario Kart!

Het is misschien wat onverwacht, maar aan de andere kant begrijpen we het ook wel weer. Mario Kart is gebouwd op een systeem waar succes bestraft wordt en falen beloond. Rij je vooraan dan zal je het moeten doen met muntjes, rij je achteraan dan wordt je verwend met rode en blauwe schildjes. DAT LEVERT MIJ OOK ALTIJD STRESS OP!

Dat Call of Duty en FIFA in de lijst staan zal niemand verbazen. De stress van het openen van duurbetaalde pakjes is real.

Er werd niet alleen onderzoek gedaan naar constante stress, maar ook in de hoogte van pieken. Hierin zijn Dark Souls en Fall Guys absolute aanvoerders.

Hoewel de gemiddelde hartslag bij bovenstaande games steeg, zijn er ook games die juist voor “echte” ontspanning zorgen. Animal Crossing wist hartslagen met vijf procent te verminderen. Het is bijna alsof je een sigaret opsteekt.

Onderstaand vind je de 16 geteste games.

Mario Kart
FIFA 20
Call of Duty (Modern Warfare)
Dark Souls III
Fortnite
DOOM
Fall Guys
Battlefield V
Street Fighter
Among Us
Grand Theft Auto
UNO!
The Sims
Animal Crossing
Minecraft
Skyrim

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Geen 1

 2.   
  RLXTR's avatar

  Van PS5 Simulator natuurlijk!

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @RLXTR: you killed it

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Mario Kart was ook de eerste game waar ik aan moest denken. Ik hou net zoveel van de games als dat ik ze haat! Ik kan persoonlijk een aardig potje racen met die game, maar net wat je zegt: telkens krijg ik daar straf voor en ben ik er ook weer heel snel klaar mee omdat ik weet dat ik mijn controller op de bank blijf smijten als het oneerlijk gaat. Dan toch maar weer even Animal Crossing.