Keert Cliff Bleszinski tóch terug in de game-industrie?

In 2014 richtte de legendarische Cliff ‘CliffyB’ Bleszinski zijn eigen studio op: Boss Key Productions. De Gears of War-designer wilde zijn creativiteit volledig op zijn eigen manier uiten, wat leidde tot LawBreakers. Helaas wist deze game geen tractie te krijgen tussen concurrerende shooters als Overwatch, en ook Radical Heights was ondanks lovende kritieken niet genoeg om Boss Key Productions drijvende te houden. In 2018 kwam dan ook een einde aan de studio. Toen een fan klaagde dat hij zijn geld niet terug kreeg voor LawBreakers, meldde ‘CliffyB’ dat hij nooit meer een game zou maken.

Maar net als een kind dat zegt zijn mama nooit meer te willen zien omdat een snoepje werd geweigerd, kwam Bleszinski al redelijk snel weer terug op zijn woorden. Vorig jaar zei de beste man dat als (áls!) hij ooit nog een game zou maken, het in geen geval een battle royale zou zijn. Maar dit nieuwsbericht gaat over een Facebook-bericht waarin Bleszinski reflecteert op het lot van Boss Key Productions, waarin hij tevens verhandelde over een terugkeer in de game-industrie.

Bleszinski zegt geïnspireerd te zijn door het succes van relatief kleine games als Fall Guys en Among Us. Ook herinnert hij zich zijn verbazing over het succes van Minecraft, dat zulke simpele graphics had, maar toch zó populair werd. Hij heeft nog wel enkele ideeën die hem bezighouden, dus wellicht zien we ‘CliffyB’ tóch nog ooit terug in onze prachtige industrie, ook al bezigt hij in zijn Facebook-bericht nog wat verbale voorzichtigheid.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren