Warzone-speler toont per ongeluk cheat software tijdens streamen en verliest Twitch-kanaal

Twitch-streamer MrGolds heeft wellicht het ergste geval van karma voor de kiezen gekregen. Gedurende een Warzone livestream schroomde de streamer niet om tussen twee potjes door op te scheppen over zijn geweldige ‘recoil control’ in de game, maar had niet door dat EngineOwning – wat cheat software is – zichtbaar op zijn desktop draaide waar iedereen het kon zien.

MrGolds zelf beweert bij hoog en bij laag dat – ondanks de aanwezigheid van EngineOwning – dat hij de software niet benutte tijdens de stream. Om daad bij het woord te voegen toonde hij later een stream waarbij hij een achtergrondcamera liet vastleggen dat hij geen cheat software liet meedraaien, maar bij Twitch was men onverbiddelijk en verwijderde men MrGolds’ kanaal.

Helaas benadrukt MrGolds’ onbedoelde reveal ook gelijk het grootste probleem binnen de Call of Duty: Modern Warfare multiplayer en Warzone, namelijk het enorme aantal cheaters die de gameplay en het plezier dat je eruit zou moeten halen, voor een ander weten te ruïneren. Zelfs een serieuze oproep van Infinity Ward om hier onderhand eens mee te kappen, heeft tot op heden niet geholpen.

Of MrGolds zijn kanaal ooit nog terugkrijgt, dat ligt in de handen van Twitch. Wat vind jij? Is een permanente ban van Twitch in dit soort gevallen gerechtvaardigd of moet MrGolds na verloop van tijd ‘vergeven’ worden? Laat het weten in de comments.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Weg met cheaters, permanent.. forever..

 2.   
  nanathan's avatar

  Iedereen verdient een 2de kans.
  Maar zn game account mag wel gereset worden zodat hij van 0 af aan moet beginnen en een ban van 1 jaar lijkt me wel op zn plaats. Dit is zoals doping in de sport

 3.   
  Kerver61's avatar

  Alleen de software hebben zou al een ban moeten opleveren

  Cheaten is laf
  Je denkt dat je heel wat bent maar je wint door valsspelen

  Ik heb een xbox en ik ben gestopt met crossplay
  Dus ik kan geen warzone meer spelen alleen multi-player

 4.   
  Djobba010's avatar

  Dit is de enige manier om cheaters aan te pakken. Je kunt nog zulke goed anti-cheat software hebben, deze bedrijven verdienen geld door altijd hun hacks te updaten op basis van nieuwe software van anti-cheat makers. Veel PC games hebben last van hackers, games zoals Rust bijvoorbeeld zijn gewoon nagenoeg onspeelbaar hierdoor. Bedrijven vragen gewoon 10-20 euro voor 24 uur cheat gebruik.