Co-op game Batman: Gotham Knights aangekondigd door WB Montreal

Het zat er al een beetje aan te komen, maar WB Games Montreal geeft gisterenavond eindelijk een einde gemaakt aan de hevige speculaties en geruchten. Met de aankondiging van Batman: Gotham Knights neemt de Batman gamefranchise afscheid van de Arkham-serie en wordt na meer dan vijf jaar eindelijk weer voorzien van nieuw bloed, en dat valt op meerdere manieren te interpreteren.

Want… dikke spoiler incoming!… Batman zelf is niet meer in Gotham Knights. Bruce Wayne is keihard de pijp uit en beroept zich in de nieuwe iteratie op vier van zijn vertrouwelingen om Gotham in het gareel te houden. In de onderstaande trailer kun je vast zien op wie d’n Bruce zijn hoop heeft gevestigd om deze loodzware taak te volbrengen.

Wie een beetje bekend is met de lore rondom de Vleermuisman, heeft er natuurlijk geen moeite mee om Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin uit de menigte te pikken. Deze vier opvolgers krijgen volgens de ontwikkelaar “een uniek startpunt en een veel ruimte voor groei”, iets wat in getoonde gameplaybeelden wordt bevestigd door de aanwezigheid van HP, XP en een level indicator.

Volgens WB Games zal ieder personage ook een eigen speelstijl bieden. Batgirl is niet vies van wat hackwerk en mept er met haar tonfa aardig op los. Nightwing is wat dat betreft iets acrobatischer aangelegd en rust zich liever uit met Kali sticks. De tech savvy Red Hood houdt het liever bij wapengekletter en ‘boy wonder’ Robin heeft zich toegespitst op stealth, psychologische oorlogsvoering en het gebruik van een quarterstaff.

Batman: Gotham Knights staat gepland voor een release in 2021 en zal dan verschijnen op pc, Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren