Downloaden laatste update Call of Duty: Modern Warfare duurt uren

Het mag al heel lang geen verrassing meer zijn, maar iedere keer lijkt Activision er een potje van te maken als het om de downloadsnelheden van de updates van Call of Duty: Modern Warfare gaat. Vanochtend is er een nieuwe update voor de game verschenen en die is ruim 30GB groot.

Op het moment van schrijven lijken de downloadsnelheden wederom enorm traag te zijn. Het probleem lijkt zich niet plaatselijk af te spelen, want zeer veel gamers doen wereldwijd hun beklag over de snelheden. Activision beloofde pas geleden nog verbeteringen, maar daar lijkt tot nu toe nog niet veel schot in te zitten.

De enorme update van vandaag brengt de nodige verbeteringen richting Modern Warfare en de battle royale-modus Warzone. De volledige patch notes zijn te vinden op de website van Infinity Ward.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik behaal vier tot zes mb per seconde. Wanneer ik een VPN gebruik met een Amerikaanse VPN server en ook Blizzard app omzet naar Amerika, krijg ik opeens vijftien tot zeventien mb per seconde.

  Ik heb 500mbits, op Steam behaal ik snelheden tot wel zestig mb per seconde. Alle Activision games zijn traag met downloaden op Battle app. Dit laat zien hoeveel Activision om hun Call of Duty klanten geeft.

  Het uitstellen van seizoen vier wegens Corona, was ook alleen maar voor reclame. Om te laten zien hoe goed ze wel niet zijn. Wat een belabberd bedrijf. En dan verdienen ze miljarden met een product die nog niet eens heel erg innovatief is. En meestal oude assets gebruikt maar dan met een nieuw likje verf. De recente Modern Warfare was een goede stap in de richting totdat ze die kleine map hebben toegevoegd met die containers wat ik negen van de tien keer voorgeschoteld krijg. Laat staan de service naar de klant toe.

  Ik denk dat ik weer een aantal CoD’s weer oversla, en dat zou iedereen moeten doen om uiteindelijk een beter product te krijgen.

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @DeAdSeYe: Ja, het is werkelijk bijzonder te noemen. Ik heb voor nu ook maar even Amerika als region gekozen. Het ‘schiet’ omhoog van 600Kbit/s naar 5Mbit/s. Oh.. nu ik dit typ keldert het weer naar 300Kbit/s… pff!

  Ik snap best dat het in de avonduren wat pieken is, maar in deze tijd kan je écht niet meer aankomen met zulke snelheden. Het is gewoon onmogelijk dat bedrijven als deze hun bandbreedte beperken. Die gasten hebben gewoon enorme dikke backbones in die datacenters.

 3.   
  GamerJaime's avatar

  Ik blijf het ook bizar vinden dat de game zo ONWIJS groot is. Je wordt nu bijna verplicht om een extra hardeschijf te kopen. Anders kun je Warzone gewoon niet spelen. Vind het echt absurd dat het nu tegen de 200GB loopt.Steeds meer van mijn vrienden haken ook gewoon om die reden af….

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  @GamerJaime: Ze hadden hier gewoon écht twee aparte games van moeten maken. De Warzone-spelers zitten nu opgescheept met installatiebestanden van Modern Warfare en andersom. Ik speel zelf eigenlijk geen Warzone meer. In het begin een tijdje gedaan. Nu alleen nog met MW bezig. Die onnodige gigabytes van Warzone mogen wat mij betreft gewoon weg. Dit geldt waarschijnlijk ook voor de spelers van Warzone.