Ubisoft schorst twee topmannen na vermeend seksueel overschrijdend gedrag

Uitgever Ubisoft heeft twee van diens topfunctionarissen op non-actief gezet als gevolg van enkele serieuze beschuldigingen van seksueel wangedrag. Tommy François en Maxime Béland – welke beide mede verantwoordelijk zijn voor het overzien van gameontwikkeling wereldwijd – zouden volgens insiders zijn geschorst na een barrage aan Tweets, waarin beiden door minstens drie personen in staat van beschuldiging worden gesteld, zo val te lezen op Bloomberg.com

Hiermee is het voor Ubisoft geen topweek gebleken. Nadat eerder deze week Ashraf Ismail – de Creative Director van Assassin’s Creed Valhalla – zijn taken heeft neergelegd vanwege een affaireschandaal, komt de Franse grootmacht wederom in een kwaad daglicht te staan. Hoewel de beide beschuldigde heren niet bereikbaar zijn voor commentaar, laat Stephanie Magnier – een vertegenwoordiger van Ubisoft – weten dat er momenteel een onderzoek naar de vermeende vergrijpen is gestart. Volgens Bloomberg-reporter Jason Schreier heeft de uitgever externe advocaten in de arm genomen om de onderzoeken te leiden, alsook een interne groep opgezet om eerder dit soort situaties te onderscheppen in te kunnen grijpen.

Ondanks de toezegging dat men bij Ubisoft in deze materie zal duiken, lijkt het erop dat er genoeg medewerkers van de uitgever zijn die er weinig vertrouwen in hebben dat dit correct zal worden afgehandeld. Naar verluidt hebben honderden van hen aangegeven dat deze beschuldigingen niet uit de lucht zijn komen vallen, dat er jaren geleden al melding is gemaakt van serieuze vergrijpen en dat Ubisoft te weinig stappen zou hebben ondernomen, waardoor het vertrouwen in Ubisofts HR-afdeling aan gruzelementen ligt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren