Creative Director Assassin’s Creed Valhalla stapt op

Ashraf Ismail, de Creative Director van Assassin’s Creed Valhalla, heeft aangegeven zijn taken binnen het project neer te leggen. Zijn vertrek heeft niets te maken met het reilen en zeilen binnen het ontwikkelteam, maar meer met het thuisteam.

Ismail wordt er namelijk van beschuldigd dat hij er een affaire op na heeft gehouden. Via Twitter is aan het licht gekomen dat hij tegenover de vrouw met wie hij vreemdging heeft verzwegen dat hij getrouwd was. Pas toen Ismail gespot werd met een trouwring, gingen er bij de vermeende maîtresse belletjes rinkelen.

Voor Ashraf zit er momenteel dan ook niets anders op dan zijn huwelijk – of wat daar nog van over is – op de eerste plek zetten, waardoor werken aan Assassin’s Creed Valhalla simpelweg niet meer te doen is. Via een tweet laat hij weten afstand te nemen van zijn functie en dat hij spijt heeft van de situatie zoals deze nu is.

Ismail is overigens niet de enige Ubisofter die onder vuur licht wegens seksuele uitspattingen. Product en brand marketing manager Andrien Gbinigie is onlangs ook in staat van beschuldiging gesteld. Ook hiervan valt via Twitter een heel verhaal te lezen, waarin in geuren en kleuren wordt uitgelegd hoe ‘Andie’ zich zou hebben misdragen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren