XIII Remake trailer geeft ons een eerste blik en een harde releasedatum

De beoogde releasedatum van de XIII Remake die Amazon Spanje de wereld in slingerde blijkt te kloppen. Middels een officiële gameplay trailer hebben Mindscape, Microids en PlayMagic aangekondigd dat de remake van de cel shaded cult klassieker inderdaad op 10 november zal verschijnen.

Het origineel – welke dus ook gewoon XIII heet (goh…) – verscheen alweer in 2003, ruim voordat de wereld werd overspoeld door shooters die spelers rare dansjes liet uitvoeren. Misschien maar goed ook, want de protagonist van XIII kan zich geen ene fuck herinneren, dus ook geen danspasjes. Slechts uitgerust met een sleutel van de National Bank in New York trek je de wijde wereld in om te achterhalen wie je bent, waarom je een levensgrote tattoo met “XIII” op je schouder hebt staan en waarom iedereen zijn magazijn op je tracht leeg te pompen.

Om de nostalgische trip tot het hoogtepunt te brengen, verleen David Duchovny – je weet wel, agent Mulder van X-files – zijn stem aan onze argeloze amnesiac. Als dat je niet helemaal terug naar het jaar 2003 helpt, weet ik het ook niet meer.

Hoewel de game niet helemaal cel shaded meer is, valt te zien dat men toch nog heeft geprobeerd om de charme van weleer in de huidige grafische standaard te verwerken. Wat mij betreft mag 10 november heel vlug komen, zodat XIII Remake de woorden BAOOOM!, ARRRRRGH en NOOOOO weer een tijdje in het scherm van mijn vintage plasma teeveetje gebrand kunnen staan.

  1.   
    DB Ries's avatar

    Ik krijg gelijk weer zin in de stripboeken.

  2.   
    mmx's avatar

    Tof laat maar komen