Solos-modus keert niet terug naar Apex Legends

Apex Legends wordt normaal gesproken gespeeld in squads van drie personen, maar er werd gaandeweg geëxperimenteerd met kleinere teams. Onlangs werd de mogelijkheid zelfs permanent toegevoegd om met teams van twee te spelen. Echter, de solo-modus is een minder lang leven beschoren: deze keer nooit meer terug, volgens uitgever Electronic Arts.

Volgens community manager EA_David werkte de mogelijkheid tot duo-squads positief op bijvoorbeeld wachttijden en teamwerk. De Solos-modus bleek minder succesvol: team play was uiteraard ver te zoeken en ook bleken nieuwe spelers Apex Legends sneller de rug toe te keren in deze spelstand. Ook zijn de speelbare Legends zo ontworpen dat ze elkaar juist aanvullen. Kortom: de game leent zich niet voor het spelen in je uppie.

Een ander probleem waar ontwikkelaar Respawn mee worstelde toen Solos beschikbaar was, was dat mensen tóch samenwerkten door tegelijkertijd in een potje te duiken, waardoor ze veelal op dezelfde instance terechtkwamen. Dit was natuurlijk niet eerlijk voor degenen die wél volledig solo speelden.

Overigens geven Respawn en EA het idee van solo-spel niet volledig op: er wordt nog steeds gekeken naar mogelijkheden om een solo-ervaring te bieden die bevredigend voor iedereen is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren