Harmonix laat je weer plaatjes draaien met DJ rhythm game Fuser

Het Amerikaanse Harmonix – bij velen van ons bekend van de Rock Band-franchise – richt diens pijlen dit jaar op de aspirant DJ’s. De ontwikkelaar komt in de herfst van dit jaar namelijk op de proppen met Fuser, een DJ rhythm game waar je voor het gemak geen hele huiskamer voor om hoeft te bouwen om het te kunnen spelen, gezien Fuser niet met additionele hardware komt.

In tegenstelling tot het bekende DJ Hero van concurrent Freestyle Games – welke alweer 10 jaar geleden gamers aan het record spinnen kreeg – zal Fuser gewoon met een normale controller of muis en toetsenbord worden gespeeld. Uiteraard draait Fuser wel gewoon weer om het vermaken van je crowd, waarbij het noodzaak is om zo vlekkeloos mogelijk diverse bekende tracks aan elkaar te rijgen of met elkaar samen te smelten (want “Fuser”, snap je?). Toch zit er wel een iets andere insteek achter, aldus Harmonix product manager Daniel Sussman in gesprek met Gamespot:

“We’ve been working on this for a long time, and this game has been the result of a long road. A lot of the games we’ve made have been ‘beat-match’ games, very directed, and [Fuser] is all about player expressivity and agency. We feel the world is ready for a new kind of music game.”

Om er zeker van te zijn dat je de dansende mensenmassa in beweging houdt, voorziet Fuser je van meer dan 100 tracks in allerlei genres om dat te realiseren. Om het niet te makkelijk te maken, kan het voorkomen dat je in-game verzoekjes krijgt om een bepaald genre of tijdperk in de mix te gooien. Doe je dat niet en blijf je te lang plakken op dezelfde soort muziek, dan zie je al vlug de tent leeglopen. Gelukkig zijn er dus genoeg opties om aan deze verzoekjes te voldoen. Onder die 100+ tracks bevinden zich namelijk:

– 50 Cent – In Da Club
– Smash Mouth – All-Star
– Lil Nas X – Old Town Road
– Blue Oyster Cult – (Don’t Fear) The Reaper
– Post-Malone – Better Now
– Warren G and Nate Dog – Regulate
– Lady Gaga – Born This Way
– Lizzo – Good as Hell
– Billie Ellish – bad guy
– The Clash – Rock The Casbah

Wie het online tegen andere muzikale genieën wil opnemen, krijgt daar ook de kans toe. Je custom mix kan zelfs worden opgenomen en gedeeld worden met de rest van de community, die jouw mix zelfs kunnen verwerken in diens eigenste creatie.

Fuser staat gepland voor een release in de herfst van 2020 en zal tegen die tijd verschijnen op de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Meer Fuser

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Nu kan iedereen ervaren hoe het is om een luie muzikant te zijn