Sony neemt patent op AI die microtransacties voorstelt als spelers vast zitten

Sony heeft een bijzonder nieuw patent laten vastleggen, zo hebben oplettende gamers ontdekt. Het patent is namelijk vastgelegd voor een “in-game resource surfacing platform”. Meer specifiek gaat het om een vorm van AI, die spelers kan helpen als ze vast komen te zitten ergens in een game.

De AI moet oplossingen gaan aandragen op basis van individuele en collectieve data. Dit kan een eenvoudige suggestie zijn om je de goede kant op te wijzen, maar het kan volgens de omschrijving ook gaan om in-game hulp in de vorm van extra content, add-ons, upgrades en dergelijke. Het patent luidt onder andere:

Often, there may be an in-game resource of the game environment that could aid the user in accomplishing the objective with the character. The in-game resource may be downloadable content (DLC), add-ons, upgrades, items, tips, strategy, communal data, etc. However, the user is not necessarily aware that such a resource exists.

Hoewel het onschuldig kan uitpakken, vrezen sommige mensen al voor een soort extra verleiding tijdens het spelen om nieuwe content te kopen. Toch zijn er ook genoeg (gratis) toepassingen te bedenken. Stel je komt een pittige puzzel tegen of je lijkt vrij lang te dwalen in een sectie, dan kan het systeem bijvoorbeeld hints geven hoe het gros van de spelers iets heeft aangepakt.

Het valt nog te bezien of dit patent echt zal leiden tot een feature van bijvoorbeeld de PlayStation 5.

 1.   
  Overload14's avatar

  Dit lijkt me niet echt verstandig om te doen.. En zoals er hierboven gezegd word genoeg gratis opties om op te vallen als je ergens vast komt te zitten. Gewoon ff een walktrough opzoeken of filmpje op youtube en probleem opgelost.

 2.   
  Anoniem-9190553's avatar

  @Overload14: inderdaad goed gezien.

 3.   
  Anoniem-1935391081's avatar

  aLS diT waar iS gaat sony HARD verliezen bij de vOlgende consoleWars…

 4.   
  LennartvA's avatar

  Sony zou gek zijn als ze dit daadwerkelijk aanbieden om microtransacties te promoten; verwacht eerder dat ze het zoals genoemd inzetten om bijvoorbeeld tips of hints te geven. Als ze het inzetten als een tool waarmee ervaren spelers tips kunnen delen aan beginners zie ik er nog wel heil in. Ik vraag me wel vooral af voor wat voor soort games ze dit dan in willen zetten..