Nintendo heeft last van het coronavirus

Met het bijna stilleggen van China kan het bijna niet anders dat veel bedrijven problemen krijgen met de levering van bepaalde producten. Nintendo laat binnen de game-industrie als eerste van zich horen en Japan heeft nu al problemen met de levering van Nintendo Switch-consoles. De console, maar ook randapparatuur als de Joy-Con-controllers en de Ring-Con van Ring Fit Adventures, worden gemaakt in China en in een verklaring laat Nintendo weten dat levering steeds moeilijker wordt:

“We will continue to work to deliver products as soon as possible while paying close attention to the effects of the new coronavirus infection, and we look forward to your understanding”

Op dit moment is alleen Japan nog maar de dupe van deze leveringsproblemen, maar volgens een analist van Niko Partners kan het niet lang duren voordat andere lander ook problemen krijgen:

“China is important for manufacturing of some game hardware, phones and other components, and we believe that the entire supply chain of manufactured goods will be impacted—much more than just games. When looking at games consoles specifically, we note that 96% of video game consoles imported into the U.S. in 2018 were produced in China. Whilst companies such as Nintendo have moved some manufacturing abroad, China still accounts for the majority.”

Het is natuurlijk een first world problem, maar als dit langer gaat duren kunnen veel bedrijven serieus in de problemen raken. Overigens is het niet de eerste keer dat Nintendo problemen heeft met de levering vanuit China. Eerder verplaatste het bedrijf al een deel van de productie vanwege de importheffingen van Trump.

 1.   
  Anoniem-1866724173's avatar

  Op dit moment nog alleen Japan te dupe? Nee. Nederland ook al, er zijn al genoeg winkels waar de console uitverkocht is ivm niet genoeg productie en dus door het virus. Zelfs de meest grote bedrijven hebben al moeite met het leveren van de console.

 2.   
  Anoniem-331785303's avatar

  Het is ook niet slim om de komende tijd een nieuwe computer te bouwen want waarschijnlijk komen daar ook weer een flinke prijssteigingen ivm schaarste.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Ben benieuwd of dit problemen gaat brengen met de Animal crossing switch console straks. Hoop van niet…