Update: Nintendo, Sony en Microsoft verplaatsen deel productie uit China

Update: Nintendo heeft inmiddels bevestigd dat ze een deel van hun productie uit China gaan verplaatsen. Een woordvoerder van Nintendo heeft gemeld dat ze deze zomer al een deel van de productie naar Vietnam verhuizen.

Het is onrustig op de wereldmarkt en dat voornamelijk in China. De importheffingen van goederen vanuit China naar de V.S. staan inmiddels op 25% en Donald Trump lijkt het keihard te blijven spelen. Vorige week schreven Microsoft, Nintendo en Sony een gezamenlijke brief met de volgende boodschap:

“While we appreciate the Administration’s efforts to protect US intellectual property and preserve US high-tech leadership, the disproportionate harm caused by these tariffs to US consumers and businesses will undermine—not advance—these goals.”

“Accordingly, we respectfully request that the Administration remove HTSUS subheading 9504.50.00, covering video game consoles, from the final list of tariffs, and thus refrain from applying tariffs on these products.”

”In 2018, over 96% of video game consoles imported into US were made in China.”

Nu, nog geen week na het verzenden van de brief lijken de partijen al te spelen met het idee om de productie van hun consoles gedeeltelijk te verplaatsen naar andere landen. Nikkei Asian Review weet dit te melden en de consolefabrikanten volgen daarmee partijen als Lenovo, HP, Dell, Asus en andere partijen. In een interview met Nikkei weet iemand uit de productieketen te melden dat het gaat om 30% van de productie:

“The industry consensus is to move an average of some 30% of production out of China depending on how important the U.S. market is… Everyone needs to come up with a plan,”

Microsoft is aan het rondkijken in Thailand en Nintendo denkt na over Vietnam. Dit zou de klap kunnen verzachten, maar de kans is nog steeds aanwezig dat de prijs van de volgende generatie consoles hoger zal komen te liggen vanwege de heffingen. Ook zijn prijsstijgingen van de huidige generatie consoles mogelijk. We houden jullie op de hoogte.

 1.   
  mmx's avatar

  Allemaal leuk en aardig maar wij als consument zullen hiervoor gaan betalen. En dat is alleen te danken aan die o zo zelfvoldane president van de U.S .juist Trump die zo nodig moest winst draaien for a greater America.

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Lijkt mij dat die trump dat gewoon goed voor elkaar heeft dan.
  Buiten de import-tax (waar de US geld aan verdient) – er ook nog voor zorgen dat China minder werk heeft, en dus landen waar de system wat minder… extreem .. zijn gewoon een eerlijkere kans op de arbeidsmarkt te geven.

 3.   
  Petor's avatar

  @Alfa Warrior: Oke, ik moet hier eigenlijk niet op afslaan… Maar hoe verdient de VS hier geld aan?

 4.   
  mmx's avatar

  @Petor: het is simpel Peter dit gaat ons geld kosten.wat China betreft ik ben er vroeger geweest de efficiëntie waarmee ze werken vind je nergens . Ze leveren ook kwaliteit en zijn nog aardig ook ik had het er goed naar mijn zin.