Prijs PlayStation 5 hangt af van concurrentie

Sony heeft in een gesprek met aandeelhouders meer gedeeld over hun strategie met betrekking tot de prijs van de PlayStation 5. Financieel directeur Hiroki Totoki laat weten dat de kosten zeker moeten worden doorberekend, maar dat ze pas een officiële prijs kunnen bepalen als ze meer weten over de plannen van de concurrentie, in dit geval Microsoft met de Xbox Series X.

“First, we must absolutely control the labour cost, the personnel cost. We will definitely control that. How much can we prepare initially, we will work on the production and the sales and we will have to prepare the right volume.”

“What is not very clear or visible is – because we are competing in this space – it’s very difficult to discuss anything about the price at this point.”

“Depending upon the price level, we may have to determine the promotion that we are going to deploy and how much costs we are prepared to pay. So it’s a question of balance.”

Hoewel eerder al werd gespeculeerd over de prijs, zullen we dus nog even moeten wachten voordat we weten hoeveel we exact moeten sparen voor de PS5.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik denk dat de ps5 om de 500 / 600 euro gaat hangen. Maar minder is beter.

 2.   
  TylerDurden8's avatar

  Ik hoop dat ze alloud gaan met de prijs, gewoon 800 euro maar dan wel een monster console die futureproof is voor 8k. Is meschien wel veel geld maar dan krijg je wel teminste topkwaliteit en ook minder casual gamers en noobs.

 3.   
  Zorroberner's avatar

  @TylerDurden8: Wat is er mis met casual gamers en noobs? Moeten toch ook kunnen gamen? En dat zijn toevallig wel de grootste groep console consumenten, mensen die zo die hard zijn, zijn meestal toch pc gamers.

  Daarnaast 800 euro is veelste duur. De ps3 met 600 was al overpriced. En de xbox one verloor deze eerste generatieslag mede door 100 euro duurder te zijn. Ik denk dat ze beiden rond de 500 gaan hangen dit keer, gebaseerd op niks dan een voorgevoel maar denk gezien de technologie die erin gaat dat 400 echt te goedkoop zal zijn.

 4.   
  Anoniem-98838655's avatar

  Zerroberner is de enige hier die niet het IQ heeft van een kaugombal.

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  Als het een beetje met z’n tijd mee gaat, zou ik schatten dat het zo rond de 600 gaat kosten.
  Is het echt een “up-to-date” console, met iets vergelijkbaars aan de RTX-2070 dan zit je al meer aan de € 1000,- te denken.

 6.   
  MaTriXX's avatar

  Microsoft gaat niet dezelfde fout meer maken als toen en wacht net zo lang mogelijk met een prijs, gaat nog grappig worden denk ik.

 7.   
  Anoniem-1484503158's avatar

  €500 voor een console wordt als een acceptabele prijs beschouwd. Alles hoger wordt al als te duur gezien (gezien demeeste reacties verspreid over het www).

  Intussen kopen wel hordes mensen zonder huilend te pinnen een smartphone van €800 of meer.
  Waar is de balans gebleven ‍♂️

 8.   
  Anoniem-1484503158's avatar

  Wat een onzin zeg. Voor 500 Euro kan je niks fatsoenlijks verwachten. Heb net 2 game pc’s zelf gebouwd voor de kinderen en dan ben je rond de 2500 euro per stuk kwijt. Daar kunnen ze dan heel wat jaartjes weer mee doen. Met een systeem van 500 euro blijf je achter de feiten aanlopen. Of ze moeten hem in eerste instantie met verlies verkopen om met de andere opbrengsten juist hun echte winst te gaan genereren. Dat hebben ze in het verleden toch ook nog gedaan met de PS3 volgens mij toen die net uitkwam. Maar als alle tekenkracht niet meer uit de computer hoeft te komen dmv de cloud dan zou ik 500 Euro nog veel te veel vinden. Dan kan je net zo goed een raspberry pi nemen en daar 2 controlers op aansluiten.

 9.   
  Anoniem-1741648969's avatar

  @Anoniem-1484503158: Sorry maar je bent echt gek. Ps4 kostte 300 euro en is een hele goede console. Om nou te zeggen dat je voor 500 niks redelijks krijgt is totale bullshit.

 10.   
  Anoniem-276379443's avatar

  Ik mag hopen dat jullie wel begrijpen dat de specs al zo goed als bekend zijn? Dus je hoeft geen 800/1000 euro te verwachten. Ik gok eerder tussem de 400 en 600 euro, betrekkend op de prijs die microsoft zal hanteren

 11.   
  Anoniem-1502404408's avatar

  @Zorroberner: Sorry maar als je niet bereid bent om te betalen voor futureproof consoles ben je geen echte gamer. Kijk maar is even naar de pc gamers, daar moet je minimaal 3000 euro uitgeven om alles op een beetje deftige settings te kunnen spelen.

  Consoles zijn al veel goedkoper omdat die voor armere gamers zijn maar voor 500 euro kun je geen futureproof console maken. Ik advizeer Sony om de ps4 voor 999,- te verkopen, dan zitten ze pzychologisch nog onder de grens van 1000 euro wat voor veel casual gamers toch een soort van magische grens is. En dan heb je goede hardware waar je nog zeker 3 /4 jaar plezier aan kan beleven.

 12.   
  Zorroberner's avatar

  @Anoniem-1502404408: Echte gamer is een relatief begrip en derhalve bestaat daar geen harde vaste omschrijving voor. Daarnaast, consoles zijn niet perse voor armere gamers, maar mensen met andere prioriteiten, ik wil gewoon een lekkere plug and play console hebben om te spelen. Ik heb met de drukte in mijn leven geen tijd om zo een hele beest van een pc te bouwen en alles daarover op te zoeken wat het beste is qua onderdelen etc. Maar zeker gezien hoeveel ik game zie ik mijzelf wel als een echte gamer, het hoeft alleen niet op de allerbeste pc te zijn.

  Daarnaast ben ik zeer benieuwd hoe je op de magische grens van 1000 euro komt voor console gamers. Gezien de 600 euro voor de ps3 veelal bestempeld werd als te duur en dat de ps3 mede daarom eerst zeer achterliep op de xbox 360 wat pas aan het einde van de generatie met lagere prijzen werd rechtgezet. Ik zou 999 euro dan ook een bizar bedrag vinden. Je hebt dan misschien de beste hardware voor een lange tijd, maar ook dat zal verouderen, en console gamers kopen juist een console in mijn optiek om niet steeds te hoeven upgraden, daar zijn de over het algemeen technisch meer begaafde, pc gamers en bouwers voor.

 13.   
  D_Dog's avatar

  Xbox series X : 600 euro
  Ps5: 500 euro
  Xbox series S: 400 euro

 14.   
  Anoniem-892921319's avatar