Alienware komt met eigen Switch-achtige handheld genaamd Concept UFO

Alienware – de gaming-divisie van computerfabrikant Dell – heeft tijdens CES 2020 uit de doeken gedaan dat het de markt van handheld gamingconsoles gaat aanvullen met een apparaat waar op het moment van schrijven de naam Concept UFO aan verbonden is. Hoewel de UFO op het eerste gezicht bijzonder veel gelijkenissen vertoont met Nintendo’s Switch, beweert Alienware dat de gelijkenis louter bij het uiterlijk blijft.

Net als de Switch beschikt de UFO over twee “Joy-Cons” die te ontkoppelen zijn en valt het ding te docken aan je tv, mocht het 8 inch (of was het nou 10 inch?) scherm – wat al aanzienlijk groter is dan het 6,2 inch scherm van de standaard Switch – je nog steeds te iel zijn. Qua bouwkwaliteit gaat Alienware wel voor wat duurzamer materiaal, gezien de fabrikant liever aluminium verkiest boven kunststof. Ook het design is iets gewaagder en hoekiger, maar ‘gewaagd design’ en ‘Alienware’ gaan nu eenmaal graag gepaard.

Toch huist het grootste verschil met de Switch hem in het besturingssysteem. In plaats van een eigen OS maakt Concept UFO gebruik van Windows 10, waardoor we technisch gezien dus van een gaming pc op zakformaat kunnen spreken. Het voordeel van Windows 10 als een besturingsprogramma is het feit dat de gebruiker ervan bijvoorbeeld diens gehele Steam-bibliotheek op de UFO kan openen, al is er op het moment nog niets bekend over de specificaties van het apparaat. We kunnen er aardig vanuit gaan dat Alienware ter zijner tijd met wat beefy specs over de brug gaat komen, al zal de levensduur van de batterij ook in het achterhoofd gehouden moeten worden.

Voordat je als helemaal enthousiast op zoek gaat naar manieren om het apparaat in de pre-order te zetten… wacht effe. Zoals de naam al aangeeft zit het ding nog aardig in de conceptfase, wat enigszins wordt bevestigd door de verschillende schermformaten die door mensen binnen Alienware zelf worden benoemd. De een spreekt van een 8 inch scherm, terwijl Dells gaming leader Vivian Lien weer over 10 inch spreekt. Daarnaast zijn zaken als beoogde releasedatum en misschien wel belangrijker, de prijs, nog onbekend.

Intussen lijken de geruchten over een flink opgedirkte Switch ook weer aardig aangewakkerd te zijn. Volgens steeds meer mensen komt Nintendo nog dit jaar met een Switch “Pro” welke 4K resoluties moet kunnen ondersteunen. Zoals het Nintendo betaamt heeft het bedrijf nog niet op de geruchten gereageerd, gezien het Nintendo’s beleid is om niet over zaken te praten waar men nog niets over te zeggen heeft.

 1.   
  Anoniem-1461777328's avatar

  Mooi handheld dadelijk in combinatie met Xbox Xcloud. Ik wacht geduldig af hoe het eind product eruit gaat zien.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Hier moeten de advocaten van Nintendo toch een stijve plasser hebben gekregen.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @BearsRidingTanks:

  Sowieso dat hier een rechtzaak over gaat komen. Nintendo heeft vast wel een aantal patenten die ze op tafel kunnen gooien.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  mooi apparaat maar het scherm schuine randen nee daar ga ik mij aan storen

 5.   
  TylerDurden8's avatar

  “wacht effe”

  okee aah uuh bee