Komt er dit jaar een nieuwe Nintendo Switch op de markt?

Nintendo werkt momenteel aan een nieuw model Switch, volgens het Taiwanese DigiTimes. Volgens dit blad start productie rond maart dit jaar en wordt het nieuwe exemplaar rond de zomer uitgebracht.

Het nieuwe model zou een nieuwe body krijgen en een verbeterde CPU. Daarnaast wordt er gefluisterd dat er 4K-ondersteuning komt en dat de interne componenten verbeterd gaan worden. Naast DigiTimes heeft ook The Wall Street Journal al eerder uitlatingen gedaan over dit hardnekkige gerucht. Een woordvoerder van Nintendo of America laat weten geen aankondigingen te kunnen doen over dit onderwerp. Het blijft voor nu dus even afwachten.

Het is niet de eerste keer dat soortgelijke geruchten rond gaan. Na de aankondiging van de Switch Lite werd er ook al gesproken over een Pro-versie van de hybride-console. Inmiddels is er vorig jaar wel een verbeterde Nintendo Switch op de markt gebracht. Deze heeft onder andere een langere batterijduur dan zijn voorganger. Aan deze geüpdatete Switch is verder geen kekke naam als “Pro” gegeven, maar staat voornamelijk bekend als de “2019 upgrade”.

 1.   
  Heart1982's avatar

  Ik heb dus net die 2019 upgrade gekocht, dus mocht de switch een switch blijven en er dus nog steeds nieuwe games voor gemaakt gaan worden, dan ben ik al erg tevreden.
  Ter verduidelijking, niet dat je bijvoorbeeld net een ps4 koopt en de ps5 3 maanden later uitkomt bedoel ik dan (ik kan soms onduidelijk zijn vandaar).

 2.   
  Mieke Schoester's avatar

  @Heart1982: Ik vermoed dat je nog wel even goed met zit je Switch. Van wat ik gelezen heb, is het de bedoeling dat de switch nog wel even meegaat. Maar aangezien de PS5 en de nieuwe Xbox dit jaar komen, is het niet ondenkbaar dat Nintendo een pro versie uitbrengt om te kunnen concurreren.

 3.   
  Anoniem-665647518's avatar

  jahoor 4k leuk en aardig laat ze eerst een switch maken die zonder problemen fullhd ondersteund. dan kijken we wel verder jaaa