PUBG stopt met locked crates

PUBG Corp. heeft een grote verandering aangekondigd voor hun grootste titel: PlayerUnknown’s Battlegrounds. Op dit moment kun je met ingame geld (BP) bepaalde boxen kopen, waarna de kans aanwezig is dat je een gesloten kist krijgt. De enige manier om die te openen is om een sleutel te kopen met echt geld in de Steam Marketplace. Het systeem is al lange tijd een doorn in het oog van spelers en eindelijk kunnen we melden dat het gaat veranderen.

Vanaf 18 december aanstaande zal het systeem niet meer werken met sleutels. Anders gezegd, je hoeft vanaf die datum geen echt geld te betalen om je beloning vrij te spelen. Het systeem zal ook niet meer terugkeren. Het zal nog wel mogelijk zijn om gesloten kisten en de sleutels los aan te schaffen.

De eerste lootbox onder het nieuwe systeem zal de Venetian Crate zijn en deze zal een aantal wapen-skins bevatten. De Item Production Developer Sujin Kim legt de beslissing uit (via VG247):

“We have been thinking about this carefully and we want to ensure that we steer clear of revenue models that fail to satisfy fans, especially if they include a low success rate. We will continue to tweak our business model where possible to offer more compelling value for the money you choose to spend with us.”

Vanaf 18 december zal de wereld van PUBG veranderen, wat ons betreft ten goede.

  1.   
    Anoniem-627496275's avatar

    Dat ze dr uberhaupt ooit mee begonnen zijn snap ik al niet