Zo kunnen de PlayStation 5 cartridges er uit zien

Eerder deze week brachten wij het nieuws dat er een nieuw patent is vastgelegd voor Sony, specifiek voor cartridges. Hoewel het niet helemaal duidelijk is waarvoor ze gaan dienen, is het logisch om te bedenken dat ze in ieder geval een functie gaan krijgen in de PlayStation 5. Eerder heeft Sony te kennen gegeven te blijven werken met Blu-Ray-discs, maar of dat de uiteindelijk game-dragers worden of dat ze slechts worden gebruikt voor films is nog niet duidelijk. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van cartridges, zoals ook de Nintendo Switch doet. Een cartridge is in feite gewoon een (S)SD-kaart en het uitlezen daarvan is veel sneller dan het lezen van discs.

Nadat Letsgodigital eerder 3D-renders maakte van de PlayStation 5, hebben ze dit nu ook gedaan voor de nieuw ontdekte cartridges. Dit doen ze door het patent te analyseren en digitaal “uit te tekenen” wat daar te lezen valt. Onderstaande screens laten het resultaat zien, waarbij de website heeft gekozen voor drie varianten, van 1TB, 2TB en 3TB.

In dit geval zouden de cartridges dus niet gebruikt worden als game-drager, maar als extra opslag. Door gebruik te maken van extra SSD-kaarten zou de prijs van de basisconsole enorm kunnen gedrukt kunnen worden. Zo laat je het immers aan de klant om te beslissen hoeveel opslag zij nodig hebben en kun je de PS5 standaard met beperkte opslag leveren.

Wat denk jij van deze methode voor het “bijprikken” van extra opslag? Laat het ons vooral weten in de reacties!

  1.   
    Anoniem-400543531's avatar

    Hoe meer hoe beter natuurlijk

  2.   
    Anoniem-637764251's avatar

    Mooi mooi kom maar op sony

  3.   
    TylerDurden8's avatar

    nou geweldig, vroeger had je memory cards nodig om spellen op te slaan. straks zou je dan dus ook weer speciale losse ssd cartrigdes moeten kopen. wat een stom kut idee.

    beetje als een vvv-bon. ipv van iemand geld geven dat overal gebruikt kan worden zeg je: gefeliciteerd hier heb je 10 eur!!…. eh ohja… je mag het alleen bij deze 3 winkels besteden!’

  4.   
    Anoniem-1718760767's avatar

    @TylerDurden8: dom gelul Sony doet dit goed

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    @TylerDurden8:
    Reden is ook voornamelijk om de prijs wat lager te houden van de Playstation 5 aangezien het aantrekkelijk voor de consument moet zijn.
    https://youtu.be/fmykAKgugg8

    Persoonlijk vind ik dit een goede zet. 🙂

  6.   
    Anoniem-1286003908's avatar

    Als dit de game dragers zullen zijn, en het daardoor sneller wordt ben ik daar helemaal tevreden mee, zolang de games maar niet duurder worden hierdoor.
    Wordt dit de opslag, dan is dat een minpunt, want dat betekent dat je bij uitbereiding van de opslag per se je opslag first party van sony moet kopen, en dus niet meer voor een goedkopere drive van een minder bekend merk kan kiezen.

  7.   
    CHILLOZZ's avatar

    Zoiets zal het wel zijn ja. om games en game data op apparte schijven te zetten. Maar het zal echt niet zo zijn dat het per game op een cardridge gaat komen. Denk dat het dus echt puur voor de opslag is. Vooral gezien games en game data tegenwoordig best veel is. een 1TB schijf heb je best snel vol. Dan zouden opslag cardridges wel een fijne uitkomst zijn…

    back to the roots met opslag memory/sticks. hahaha Maar als dit makkelijk te swappen is zie ik er geen negatieve dingen in.. Is dan eerder goed dan slecht

  8.   
    Anoniem-1733706149's avatar

    @DutchGamer-W-: of ze ontwikkelen een eigen snellere opslag. Eerder werd namelijk al bekend gemaakt dat ze een heel snel type SSD in de PS5 wilden plaatsen

  9.   
    Anoniem-2032609680's avatar

    @DutchGamer-W-: goed antwoord jij hebt gelijk

  10.   
    Anoniem-1591760867's avatar

    @CHILLOZZ: yes nog een die verstand heeft

  11.   
    Anoniem-1942505177's avatar

    Games worden dan wel duurder en zullen niet snel in prijs verlagen net zoals bij Nintendo

  12.   
    tranceguy's avatar

    En het is ook npog maar de vraag of er iets mee gedaan wordt wantpatenten an sich wil nog niet zeggen dat ze ook gebruikt worden….

  13.   
    Anoniem-1258041147's avatar

    Ik heb nu 1extraTB aanhangen en als hij vol koop ik een ander ,maar gewone harde schijf dus ….

  14.   
  15.   
    Anoniem-684709575's avatar

    @Anoniem-1591760867: je kan het opzoeken je hoeft er geen verstand van hebben

  16.   
    Anoniem-1709304119's avatar

    Jammer dat mijn huidige losse SSD nu nutteloos zou zijn.
    Daar staan immers de ps4 games op.
    Als cartridges games gaan bevatten ok.
    Laat dan de huidige losse SSD niet nutteloos worden.

  17.   
    Anoniem-366365720's avatar

    Ik denk dat de disc reader is voor games van oudere consoles en dat de ps5 games op cartridges komen te staan, gewoon een speculatie.

  18.   
    Anoniem-639992035's avatar

    Ik denk dat de disc reader is voor games van oudere consoles en dat de ps5 games op cartridges komen te staan, gewoon een speculatie.

  19.   
    Anoniem-1067216460's avatar

    Wat veel mensen vergeten, het kan ook zijn dat Sony weer een handheld op de markt wil gaan brengen, en dat deze cartridge daarvoor bestemd is, aangezien in het patent niks over afmetingen of wat dan ook staat. En dat dit dus helemaal los staat van de ps5 zelf..

  20.   
    Anoniem-952943079's avatar

    Als er nou gewoon een Sata aansluiting inbouwen… Heb je heel ’t gezeik niet met Cartridges kopen. Maar the again, daar gaat het waarschijnlijk ook om.

  21.   
    Anoniem-2146248522's avatar

    Cartridges old skool feel.. nice -_-