Zo kan het PlayStation 5 design er uit zien

Onlangs is er een patent opgedoken van de PlayStation 5 met een kleine omschrijving van hoe de console er uit komt te zien. De console is waarschijnlijk de development kit, waarmee ontwikkelaar hun games kunnen bouwen. We spreken hoogstwaarschijnlijk dus niet over de consumentenversie die ergens in 2020 moet verschijnen.

LetsGoDigital heeft besloten 3D-renders te maken met de afbeeldingen en informatie uit het patent en daarmee hebben ze een mogelijke versie van de PS5-debug gemaakt. Het ziet er op zijn minste futuristisch uit, maar ze hebben we de beschrijvingen van het patent gevolgd.

Natuurlijk zal dit niet het uiteindelijke design zijn maar het patent laat ons wel zien dat het uiterlijk van de PlayStation 5 heel anders kan worden dan wat we gewend zijn van de huidige consoles. Wat denk jij ervan? Zou jij met deze futuristisch machine aan de slag gaan of heb je liever een console zoals we die gewend zijn? Laat het ons vooral weten in de reacties.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik vind het nog niet echt mooi .Maar wacht rustig af.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Mja hoe vaak hebben we de afgelopen generaties al van die futuristisch ogende designs gezien van zowel consoles als controllers voor de release? Ga maar uit van een redelijk standaard strak vierkantig design. Misschien wat schuine hoeken zoals de PS4, maar geen onhandige rondingen meer zoals met bijv. de PS3. Sowieso omdat dat beter staat in een woonkamer en het gewoon handiger te plaatsen is.

 3.   
  Sprony's avatar

  Ik kan mij eerlijk gezegd geen enkele keer herinneren dat de afbeeldingen die vooraf lekte overheen kwamen met het uiteindelijke resultaat.

 4.   
  RLXTR's avatar

  Het gaat natuurlijk om wat zo’n apparaat kan, niet om hoe het eruit ziet en over smaak valt niet te twisten, maar persoonlijk zou ik, om Frank Boeijen te citeren, graag willen zeggen: “Zeg me dat het niet zo is.”

 5.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: ik heb nog een PS3 maar dat model vond en vind ik nog steeds spuuglelijk. Het mooiste model is mijn PS2 die vind ik nog steeds mooi

 6.   
  fantasyfreak's avatar

  @mmx:

  PS2 was toen vet, maar best een groot blok. De Slim was daarna wel mooier. Eerste PS3 versie (60GB) met chroom was toen wel wat mooi, maar de rondingen vond ik niet zo. De versies daarna waren het ook niet echt en die met dat schuifje bovenop was wel erg verschrikkelijk. De PS4 vind ik tot nu toe wel het mooiste van alle consoles die ik gehad heb.

 7.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: de 4 vind ik ook mooi .

 8.   
  RLXTR's avatar

  @mmx: Me three

 9.   
  MaTriXX's avatar

  Vind het eruit zien als een wekker radio.

 10.   
  LightFasher's avatar

  Bij mij verdwijnt hij toch achter een deurtje. Wat maakt het uit. Ik hoop toch wel dat er een blu ray speler in blijft.

 11.   
  BozeBever's avatar

  Ik wacht nog altijd op die banaan-controller die toen ‘gelekt’ was, in de maanden voordat de ps3 uitkwam. Leuk voor de hype, maar de ps5 zal er toch weer heel gewoontjes uit gaan zien met een ietsies door ontwikkelde dualshock. En door!

 12.   
  mmx's avatar

  @RLXTR: the hardware of the PS3 was okay,the design is awful .however its good that whe can make a choice .

 13.   
  Mike Gevers's avatar

  Als het ook maar een beetje hierop lijkt, moet Sony met verdomd goeie exclusives komen, wil ik zo’n gedrocht in mijn woonkamer zetten. En zelfs dan probeer ik hem zoveel mogelijk te verbergen.

 14.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  het ziet er uit als een xbox 360 aan de crck

 15.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @MaTriXX: haha

 16.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: ik vond de x360 ook niet mooi. De eerste kreeg een Rod error de tweede ook en uiteindelijk heb ik een elite gekocht die heb ik nog de andere twee zijn verhuist naar de vuilnisbak.

 17.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: maar de 360 kon je wel makkelijk ombouwen modden met verschillende kits enzo

 18.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: dat heb ik nooit gedaan ,maar het kon inderdaad wel ja.

 19.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ik blijf erbij; Sony had vol voor die banaan moeten gaan. Het was een keer iets uitbundigs en anders, waar ze tegenwoordig al 10+ jaar wel erg op safe spelen qua design.

  Aan de andere hand weet je natuurlijk nu ook voor de volle honderd procent dat deze renders niet op het eindproduct zullen lijken, juist om die reden. In dit geval ben ik er wel blij mee, want dit hele vehikel slaat natuurlijk nergens op.

  Ik bedoel, touch media controls óp je volledig digitale apparaat? Voelt een beetje als de bastaard van een goedkope DVD-speler en een iPod Touch uit 2007. Weinig kans dat dat nog een plekje gaat vinden onder televisies.

 20.   
  420blazeit's avatar

  Echt heel lelijk hahaha hopelijk wordt dit het niet

 21.   
  raxpherion's avatar

  Dit is gewoon de dev kit. De dev kit van de ps4 leek ook totaal niet op het eind product.

 22.   
  Anoniem-844049047's avatar

  Kan niet wachten tot hij uit is ik heb zelf ps 123 en 4

 23.   
  Anoniem-1859299730's avatar

  Dat hij maar goed kan koelen, het design mag daar aan meewerken, of die nu spuuglelijk of mooi word maakt dan verder niet uit voor mij.