Nintendo viert 130e verjaardag

Vijf jaar geleden vierde het bedrijf nog haar 125e verjaardag, maar vandaag is er weer een reden om ongegeneerd een flesje open te ploppen op je werk, op school, in de trein… want Nintendo viert vandaag alweer haar 130e verjaardag.

De Japanse spellengigant begon op 23 september 1889 als maker van zogenaamde Hanafunda-kaarten en door de jaren heen heeft Nintendo zich in diverse branches weten te wurmen. Uiteindelijk is het bedrijf vandaag de dag te vinden in de game-industrie. Wij willen Nintendo uiteraard van harte feliciteren!

Wat is jullie mooiste herinnering aan Nintendo van de afgelopen jaren? Laat het ons zeker weten in de reacties.

  1.   
    MaTriXX's avatar

    Als ukkepuk een Nintendo Nes krijgen en daar op gamen, erna de Super Nintendo en heel veel uurtjes samen met mijn vrouw (volgend jaar 25 jaar getrouwd) Donkey Kong spelen.

  2.   
    fantasyfreak's avatar

    Tja toch het moment dat de postbode in 1992/1993 voor de deur stond met een (voor mij als 4 of 5 jarige) nogal groot pakket die ik 4 verdiepingen hoog moest meenemen. Eenmaal boven aangekomen het pakket uitgepakt en het bleek dat we een SNES met Super Mario World hadden gewonnen! Ik had al wel een gameboy waar ik op speelde, maar die SNES was echt zo bijzonder om te zien toen. En ik denk onder andere daarom dat Mario World ook nog altijd 1 van mijn favoriete games is.

  3.   
    xmOhChickx's avatar

    Mijn broertje en ik hadden vroeger toen we nog twee mini’s waren een Nintendo NES, hebben heel wat game uurtjes gehad samen met (vooral) het spel van Mario. Hadden ook zo’n geweer controllers erbij gekregen dus wat we ook best vaak speelde naast Mario was Duck Hunt. Later speelde ik best wel vaak op de Nintendo gameboy color (die eigenlijk was bedoeld voor mijn moeder) ook op de gameboy color speelde ik vooral Mario en weer wat later toen we wat ouder werden kregen m’n broertje en ik een Nintendo DS (geloof dat het de Lite versie was) van onze ouders, zeker is dat we er ook weer veel game uurtjes en plezier mee beleefd hebben! Momenteel staat hier bij ons (bij m’n verloofde en mij) nog een Nintendo WII, toevallig hebben we laatst nog WII Sports samen gedaan, dit spel doen we heel soms nog wel eens samen!