Nintendo viert vandaag haar 125e verjaardag

Het legendarische Japanse videogamebedrijf Nintendo is vandaag jarig! Hoewel het voor veel gamers niet te bevatten is dat dit bedrijf al langer dan een eeuw geleden is opgericht, is Nintendo alweer 125 jaar oud.

Honderdvijfentwintig jaar geleden is Nintendo opgericht door entrepreneur Fusajiro Yamauch. Het bedrijf had als doel om speciale kaartspellen te verkopen. De visie van Nintendo evolueerde met de tijd. In de jaren 60 heeft Nintendo stappen gezet in de wereld van taxiservices, horecagelegenheden, zogenaamde “love hotels” en televisienetwerken. Welke branche Nintendo ook benaderde, na een tijdje keerde het altijd terug zijn essentie: games maken. In 1985 veroverde het de markt met zijn eerste gameconsole, de NES. Niet veel later kwam de Super Nintendo, Nintendo 64, Nintendo Gamecube, Wii, (3)DS(i)(XL) en Wii U.

Met onvergetelijke karakters als Super Mario, Donkey Kong, Fox McCloud en Link heeft Nintendo ons veel moois gebracht. Ter ere van Nintendo’s 125e verjaardag horen we dan ook graag wat jouw mooiste Nintendo-momentje is. Was het toen jij jouw Nintendo 64 voor het eerst opstartte? Of wanneer je voor de tiende keer Pokemon Red uitspeelde? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Mijn mooiste Nintendo moment is toen ik 5 jaar oud was. Ik kwam thuis na een dag spelen met vrienden en toen ik mijn kamer binnen liep, lag er een splinternieuwe N64 met Super Mario 64 op mijn kamer. Ik was daarna een hele maand niet naar buiten gegaan om te spelen met vrienden! Na die maand (als ik me goed herinner) had ik Ocarina of Time gekocht met mijn moeder. N64 is en zal voor altijd een juweel voor mij zijn. Ik heb ook wel de SNES gehad (na de N64 gekocht), maar de N64 is DE console waar alles begon. Gefeliciteerd, Nintendo! Mijn leven zou saai zijn zonder de N64 en de iconische karakters die van Nintendo afkomen!

  PS: Het ergste is.. ik zat toen vast bij 99 sterren in SM64 😛 Ik heb nooit die laatste ster gehaald! Misschien start ik SM64 ooit weer op om het opnieuw te proberen! 😆

 2.   
  jessy123's avatar

  mijn mooiste herindering was toen ik klein was en ik me eerste nintendo product kocht de nintendo ds de eerste versie 🙂 ik was als kind zo blij en zo begon ik met gamen, haha

 3.   
  Rudizo18's avatar

  Dit kan heel makkelijk: Zelda

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Mijn alle mooiste nintendo moment was toen ik de gameboy color kocht samen met pokemon silver.
  Wat heb ik me vermaakt toen met dat ding toen.

 5.   
  mmx's avatar

  toen ik de 16bits super Nintendo kocht waren mijn kids in alle staten en ik zelf vond het ook helemaal cool dat ding .. 😀 😀 NINTENDO gefeliciteerd !!!

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Gefeliciteerd! Mijn jeugd heeft wel deels Nintendo meegemaakt, want wij hadden vroeger een Atari 2600 waar één van de eerste Mario’s op verscheen. Later kocht mijn broer een NES waar we ook veel op hebben gespeeld, maar daarna hebben we nooit meer een console van Nintendo gehad.

  Wel hebben we af en toe via een speelotheek een originele GameBoy geleend en heb ik later met bijleg een GameBoy Color voor mijn verjaardag gehad met Pokémon Blue. Daar kwamen nog wat spellen bij, waaronder Pokémon Gold. Mooie tijden beleefd, maar nooit diehard fan geweest van Nintendo.

 7.   
  Leukste's avatar

  Met de SNES een geweldige tijd gehad met Mario kart, Goof troop en Star Wing. Daarna heb ik vooral veel plezier beleefd aan pokémon games voor de Nintendo handhelds. Eerste keer dat ik Pokémon Red mocht spelen was op het schoolplein in de pauze, op een klasgenoot zijn Gameboy. Toen de gameboy color uit was kocht mijn broer blue en ik Red. En mijn jongere broer zag dit en wou toen later Yellow. Zo is dit eigenlijk met de pokémon handheld reeks geweest tot de DS handheld uitkwam. Als uitstapje van pokémon kochten we samen The Legend of Zelda Oracle of Seasons en The legend of Zelda Oracle of Ages. Kortom Nintendo heeft mij vele uren plezier gegeven. Nintendo van harte gefeliciteerd!

 8.   
  Tom's avatar

  Heb in mijn leven veel leuke uurtjes met Nintendo-producten gehad. Hele middagen met twee maten op de bank Super Smash Bros. spelen, op vakantie altijd Super Mario op de klassieke GameBoy en, niet te vergeten, al die tijd die ik in pareltjes als 1080 Avalanche heb gestoken. Congrats, Nintendo!

 9.   
  firehopper211's avatar

  De Nintendo 64 heeft mij vele prachtige herinneringen gebracht, vooral toen RareWare nog super HOT was!

  Ik beschouw het als mijn meest favoriete console en era van Nintendo….. 🙂