Nintendo komt met Ring Fit Adventure voor Switch

Herinner je je die mysterieuze video nog van Nintendo die vorige week gepost werd? In de video werden verschillende mensen getoond die met een grote ring in hun handen aan het gamen waren. Vandaag maakte Nintendo bekend dat het om een nieuwe adventure/fitness-game gaat genaamd Ring Fit Adventure.

In deze nieuwe game maak je gebruik van je lichaam om verder te komen in de game. Hiervoor wordt de Ring-Con geïntroduceerd: Dat is de officiële benaming van de grote ring waar je de Joy-Con in doet. Door bewegingen te maken met de Ring-Con loop, ren, spring en vlieg je. Ook vijanden verslaan doe je door het maken van bewegingen. Naast de Ring-Con is er nog een beenband die jouw beenbewegingen meet. Hoe dit er dan allemaal uitziet is te zien in de video die Nintendo vandaag online gooide.

In de game maak je kennis met bad guy Drago. Het is aan jou om de wereld te redden. Er zijn verschillende modi zodat er altijd een speelmethode is die past bij wat je op dat moment wil. Zo is het bij de quick play-modus makkelijk om van speler te wisselen, wat natuurlijk erg handig is in grote gezelschappen. Er is zelfs een stille modus waarbij je niet als een olifant hoeft te stampen om in-game te rennen.

We hoeven niet lang te wachten voordat Ring Fit Adventure in de schappen ligt: Op 18 oktober kunnen we massaal van de bank komen om al sportend de wereld te redden van Drago. Volgens de eerste berichten gaat het pakket je 80 euro kosten.

  1.   
    Mattiees's avatar

    Die Barbie en Ken zijn echt verschikkelijk, maar de game is weer een geniale innovatie manier van nintendo om mensen aan het bewegen te krijgen. Ben vooral benieuwd hoe de duurzaamheid van de ring zal zijn.