Pokémon Masters komt (waarschijnlijk) niet naar Nederland en België

Vorige week werd bekend dat het in mei aangekondigde Pokémon Masters vandaag zou verschijnen. Echter, als je in Nederland of België op zoek gaat naar de mobiele game, kom je bedrogen uit: het spel staat niet in de lijst met apps die Nederlanders en Belgen kunnen downloaden. Op Twitter plaatste iemand een afbeelding van een mailtje van de klantenservice achter Pokémon Masters, waarin staat dat een release in Nederland niet op de agenda staat.

Dit is op het eerste gezicht natuurlijk vreemd, want waarom zou Pokemon Masters niet in onze kikkerlandjes komen? Echter, er is één overeenkomst met betrekking tot games tussen deze landen: kansspelautoriteiten die lootboxes veroordelen en als gevolg daarvan een verbod hebben ingesteld. Pokémon Masters kent een verdienmodel dat op een loterij lijkt, waar spelers hun eigen geld voor kunnen gebruiken. Dit is hoogstwaarschijnlijk de reden dat het spel niet naar Nederland en België zal komen.

Overigens is de Belgische wet strenger dan de Nederlandse, aangezien de Nederlandse Kansspelautoriteit als maatstaf neemt dat items die je uit lootboxes krijgt, kunt doorverkopen voor geld. In België geldt die toevoeging niet, dus het zou kunnen dat Pokémon Masters uiteindelijk nog wel naar Nederland komt. Echter, de kans is ernstig aanwezig dat we in de Lage Landen nooit (officieel) met de game aan de slag kunnen, simpelweg omdat ontwikkelaar DeNA geen risico’s wil nemen.

Vind jij het jammer dat Pokémon Masters niet naar onze contreien komt? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    RiiLaKuma's avatar

    Dit is niet de eerste mobiele game waarmee dit gebeurt helaas. Teppen van Capcom is hier ook niet uitgekomen om deze reden.

  2.   
    Heart1982's avatar

    Nou heb ik me niet zo verdiept in deze game, maar van wat ik kon zien was het een soort van 3 vs 3.
    Ikzelf zit meer te wachten op een mobiele uitvoering van de ouderwetse red/blue/yellow (de eerste) of in ieder geval een degelijke kloon hiervan voor IOS. Dus nee, ik ben hier zelf niet echt rouwig om.

  3.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    hehe misschien kijken mensen nu wat meer uit hun doppen in plaats van starend naar de grond totaal niet op het verkeer letten
    ik vind dat nogal een situatie gebeurt te vaak