Borderlands 3 wurmt zich in Fortnite

Er is weer een nieuw crossover-evenement beschikbaar in Fortnite en ditmaal is het de eer aan Borderlands 3. Via een Gearbox Blog is bekend gemaakt dat er een Pandora Rift Zone te vinden is in Fortnite, die qua uiterlijk de grafische stijl kent van de looter shooter. De Psycho Bundle cosmetic pack laat je bovendien spelen als het bekende karakter uit de game.

Ook Claptrap is toegevoegd aan Fortnite, hij is een huisdier die als rugzak aan spelers wordt bevestigd. De Pycho Buzz Axe is het nieuwe handwapen.

Borderlands 3 zal op pc exclusief verschijnen op de Epic Game Store en dus lag een samenwerking in de lijn der verwachtingen. Mensen die de game kopen via de Epic Game Store krijgen de Psycho Bundle gratis als de game verschijnt.

Borderlands 3 verschijnt op 13 september. Lees vooral ook onze hands-on-preview of beluister het interview dat we hadden met één van de ontwikkelaars.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Dit is echt zó ontiegelijk slim aangepakt, niet normaal meer.

  Door een lore-vriendelijke “Rift” te hebben, kan Epic Games letterlijk álles in Fortnite forceren om miljoenen gamers in aanraking te brengen met andere producten en franchises. Toffe en tijdelijke evenementen, waar externe partijen natuurlijk miljoenen voor neer mogen leggen om al die (ook ietwat jongere) gamers aan te mogen spreken.

  Beetje gratis loot erbij, en je hebt al snel een flinke run op wat je ook maar in Fortnite wil proppen. Briljant marketingconcept. Zou me ook niet verbazen als deze cross-over een groot deel van de exclusiviteitsdeal met de Epic Games Store gevormd heeft.

  De vraag is vooral of trouwe Borderlands-fans er blij mee zijn dat “hun franchise” nu ook onder de neus van (onder andere) miljoenen kinderen geduwd wordt. Kan me voorstellen dat daar wat minder vriendelijke gatekeeping bij komt kijken.

 2.   
  Derocker1000's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dit is inderdaad zeer slim aangepakt en tot ze ook de graphics een stukje overnemen is wel vet gedaan. Maar die Claptrap is mij een partijtje schattig. 😮 Nu krijg ik nog meer zijn in Borderlands 3!

 3.   
  TylerDurden8's avatar

  goede zet van sony