Komt Ori and the Blind Forest ook naar Nintendo Switch?

Na Minecraft en Cuphead staat er mogelijk nóg een Microsoft-gebonden titel te verschijnen op Nintendo Switch. Tijdens de Indie World-showcase, die gepland staat voor 19 augustus om 15:00 uur (Nederlandse tijd), zou klaarblijkelijk wederom één stukje Xbox-eigendom zitten, waarover de geruchten én de vraag ernaar al langer toenemen.

De geruchtenmolen werd ditmaal aangeslingerd door gamesindustrie-analist Daniel Ahmad, die via zijn Twitter-bericht wederom wat stof op deed waaien. Ahmad schijnt zeker te zijn van de verschijning van een IP van Microsoft tijdens de uitzending; eentje die al langer omringd wordt met een reeks minder goed verspreide geruchten:

Hebben we het over specifiek een indie-game onder Microsofts vaandel die ook goed zou paren met de Nintendo Switch, dan hebben we het natuurlijk over Ori and the Blind Forest. Een prachtgame (in slechts twee dimensies) met een gigantische hoeveelheid trouwe volgers, die absoluut niet zou misstaan op Nintendo’s draagbare console.

Ahmads Twitter-volgers zijn het haast unaniem eens over de verschijning van Ori tijdens Nintendo’s Indie World-uitzending, maar zekerheid blijft tot dusver nog uit. Zowel Microsoft, Nintendo als de officiële Ori-kanalen houden de lippen stijf over de hoopvolle verwachtingen, waarmee het echte uitsluitsel pas maandagmiddag geleverd kan worden…

De live-uitzending van Indie World vindt plaats op 19 augustus, beginnend rond een lokale 15:00 uur, en kan onder meer gevolgd worden op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland.

Tijdens de livestream worden ook de definitieve releasedata van een hele rits andere indies voor Nintendo Switch onthuld én twee volledige verrassingen uit de doeken gedaan, aldus Ahmad.

  1.   
    mattioza's avatar

    Het zou zeker goed kunnen dat Ori and the Blind Forest de volgende is die ook naar de Nintendo Switch komt. De Switch steekt Xbox One bijna voorbij qua verkochte consoles, dus als je nog eens (half) miljoen verkochte exemplaren kunt halen uit een oude game, moeten ze dat in hun situatie zeker niet laten liggen. Het zal dan tevens de voorbode zijn om richting 2021 Ori and the Will of the Wisps ook naar de Switch te brengen.
    Daarnaast ben ik benieuwd naar de andere aankondigingen op deze show. Veel indie ontwikkelaar stellen tegenwoordig de Switch-versie als prioriteit, bij sommige is het zelfs de eerste console. Dus zouden zeker wat leuke dingen kunnen uitkomen, al helemaal mocht je enkel over de Nintendo console beschikken.