NBA 2K20 bevat op veler verzoek WNBA teams

Het heeft eventjes moeten duren, maar ook 2K en Visual Concepts zijn overstag gegaan en hebben besloten om de WNBA – oftewel de vrouwenteams in professionele Amerikaanse basketbal-liga – aan de NBA 2K-serie toe te voegen. Hiermee treedt NBA 2K20 in het voetspoor van EA’s NBA Live-serie, die dit al eerder deed.

James Harden, Stephen Curry, LeBron James en Kevin Durant… intussen weten we wel hoe deze b-ballers zich gedragen op het digitale court. 2K heeft ze immers al jarenlang met behoorlijk wat precisie weten te digitaliseren in diens NBA 2K-games. Je zou bijna vergeten dat basketbal niet louter een mannensport is, maar dat er ook een dozijn aan vrouwenteams bestaat in de NBA. Het mocht dan ook eens tijd worden dat ook zij vertegenwoordigd worden in 2K’s basketbal-sim en met de toevoeging van de WNBA in NBA 2K20 wordt dit gerealiseerd. Alle twaalf vrouwenteams worden namelijk opgenomen in de Play Now- en Season-modi. Candace Parker van de L.A. Sparks en Breanna Stewart van de Seattle Storm zijn er in ieder geval mee in hun nopjes, wat blijkt uit de onderstaande video.

Mike Wang – de gameplay director van de NBA 2K20 – garandeert en passant dat ‘alles klopt’ doordat het mocap-team hard bezig is geweest en ruim drie tot vijfduizend animaties heeft vastgelegd die typerend zijn voor diverse WNBA-speelsters, om zodoende de liga zo goed mogelijk te representeren. Wanneer je het mij vraagt is het een prima toevoeging van 2K Sports, die hiermee aangeeft een beetje met de tijd mee te willen gaan, al had ik liever een video gezien waarin men vertelt dat microtransacties op de schop zijn gegaan. Ach, je kan niet alles hebben.

NBA 2K20 ligt op 6 september in de winkelrekken en zal dan uiteraard ook in de digitale stores terug te vinden zijn. Mocht je eerst even willen proberen of het wat voor je is, dan kun vanaf 21 augustus ook even de demo binnenslepen. Hierin kun je vast aan de slag met de MyCAREER- en MyPLAYER-modi en dus nog niet met de WNBA-dames, helaas.

 1.   
  RLXTR's avatar

  “…al had ik liever een video gezien waarin men vertelt dat microtransacties op de schop zijn gegaan.” Inderdaad, haha! Maar zeker tof de de WNBA er ook in zit. Wel jammer dat ze er eigenlijk niet meer mee doen dat NBA live. Namelijk alleen losse potjes of een seizoen. Waarom niet een MyPlayer of MyGM met de WNBA? Nou ja, dit is in ieder geval een belangrijke eerste stap.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Op veler verzoek? Zelfs vrouwenvoetbal is populairder dan de WNBA

 3.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Misschien is dat ook de reden voor de voorsprong van FIFA op dat gebied, waarin al langer vrouwenteams zijn opgenomen 😉

  Daarbij durf ik er geen garantie op te geven dat wat je zegt, klopt. In de Verenigde Staten leeft het vrouwenvoetbal nu wellicht iets meer omdat ze een kampioenschap in de wacht hebben gesleept, maar het basketbal is over het algemeen al jaren een stuk populairder dan het voetbal. Hoe dat zich vertaalt in kijkcijfers, weet ik helaas niet.

  Volgens 2K werd al geruime tijd verzocht naar een aanvulling m.b.t. de WNBA en ik geloof niet dat 2K het niet zou doen als men daar niet dacht dat het extra verkopen op zal gaan leveren. Tenzij 2K het puur voor de politieke correctheid doet, maar laten we het voor nu houden op vraag en aanbod.