Nintendo aangeklaagd wegens ontwerpfout Joy-Con-controllers

De Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch zijn in opspraak geraakt doordat de pookjes permanent naar een bepaalde richting neigen nadat ze lange tijd zijn gebruikt. Volgens rechtsbedrijf Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D voor vrienden) is dit een ontwerpfout waardoor veel gebruikers hun Joy-Cons niet meer kunnen gebruiken.

CSK&D vroeg eerder al om getuigenissen van Switch-gebruikers en heeft nu dus besloten dat er genoeg aanleiding is voor een typisch Amerikaanse class-action lawsuit tegen Nintendo. Daarbij doet een advocatenkantoor namens consumenten aangifte tegen een bedrijf, in de hoop dat elke gebruiker die zich aansluit, een schadevergoeding krijgt. De aanklagers beroepen zich op consumentenbeschermings- en garantiewetten.

Zijn de pookjes van jouw Joy-Con-controllers nog functioneel? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Valt toch gewoon onder slijtage vanwege gebruik?

  Enige vervelende ontwerpfout vind ik dat het signaal van de joycon vaak niet goed pakt waardoor in bijv. Splatoon2 de camera blijft draaien of Mario gewoon niet springt als het nodig is. Alleen omdat bijv. mijn been er tussen zit of omdat ik 3 meter bij de Switch vandaan zit. Er zijn gewoon veel storingsbronnen en dat is best kwalijk. Bij Playstation werkt het nog als je 10 meter verder staat en met muren er tussen. Soms best frustrerend, maar je doet er zo weinig tegen.

 2.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: goed gezegd. Geen commentaar .Biertje ?

 3.   
  mvoske's avatar

  @fantasyfreak:

  Niet mee eens.

  Ik had mijn Switch zo’n 3 maanden waarna mijn rechter Joy-Con last kreeg van drifting. Ik ben steeds extreem zorgvuldig met mijn spullen, aan slijtage kan het echt niet liggen. Daarnaast hoor en lees ik van veel mensen dat ze hetzelfde probleem hebben. Die stickjes zijn gewoon veel te fragiel en Nintendo doet er gewoon niets aan…

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  @mvoske:

  Zal per geval sowieso verschillen en ik denk ook dat het er aan ligt wat voor games je speelt. Hier zijn ze na 1 jaar nog helemaal perfect en had ook nog niet van dit probleem gehoord 😛

  Maar wel irritant als je het na 3 maanden al hebt!

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  @mvoske:

  jawel joh. je moet gewoon een pro controller kopen…. Dat is wat ze willen give me youre munny hahahahaa

  Nee serieus…. Best slecht idd. Ben je dan mooi klaar mee, Hopelijk gaan ze met een vervanging komen dat mensen gewoon kunnen ruilen. Dat zou wel zo netjes zijn. Als ze dat niet doen dan is het terrecht als mensen ze gaan aanklagen.

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  @fantasyfreak:

  Nja playstation had dat met die eerste generatie ps4/dualshock 4 controller toch ook problemen. Die hadden dat het rubber van de thumbsticks vrij snel loslieten/afscheurde. Maar dat hebben ze bij sony wel netjes opgelost dat je die kosteloos kon omruilen.

  Dat is wat dat betreft goede service. In principe zijn ze niets verplicht denk ik..