Nintendo reageert op de geruchten van de Switch Mini

Nintendo CEO Shuntaro Furukawa heeft zich tijdens een Q&A voor aandeelhouders uitgesproken over de geruchten omtrent de Switch Mini, oftewel een kleinere versie van de immens populaire Nintendo Switch. Er circuleren al een tijdjes wat gelekte afbeeldingen van de onaangekondigde console en er is in de wandelgangen zelfs al gesproken over een verschijningsdatum. Furukawa vindt het dus tijd om maar eens te reageren.

Tenminste, hij wist alleen te vertellen dat hij niet in wil gaan op de geruchten ‘omdat het de verrassing voor consumenten zou verpesten’. Ook zouden de aandeelhouders er niet bij gebaat zijn als Nintendo zich zou mengen in de discussie.

“While we are aware there has been coverage to that effect, we cannot comment in regards to speculation and rumors about new hardware or software. It would spoil the surprise for consumers and is against the interests of our shareholders, so we are withholding any discussion.”

Ongeacht het feit dat Furukawa hiermee volledig in de ontkenningsfase lijkt te duiken, is het niet geheel ondenkbaar dat de recente geruchten een kern van waarheid bevatten. Nintendo is in het verleden ook niet vies geweest van een lite-versie van diens handheld consoles. Ook de volgende opmerking van Furukawa zet de deur van de geruchtenmolen weer op een kier.

“We are constantly developing new hardware and new software. We’ll let you know as soon as anything is ready to be announced.”

Het lijkt er dus sterk op dat we gewoon moeten afwachten wat Nintendo allemaal in haar ‘blue shell‘ voert. Persoonlijk kan ik de aanpak van de Japanse gigant wel waarderen. Gezien de industrie harder lekt dan een B-merk incontinentieslip, is het ook wel eens fijn dat iemand de kaarten op de borst houdt en het verrassingseffect najaagt.

  1.   
    Rolf31's avatar

    “it would spoil the suprise” oftwel het komt eraan…

    Wel cool als ze weer richting een 2019 versie van de gameboy denken.