Blazing Chrome dendert 11 juli naar de pc en consoles

blazing-chrome-verschijnt-op-11-juli

Vanaf 11 juli hebben de liefhebbers van retro shmups weer reden om extra jolig te zijn. Blazing Chrome, The Arcade Crew’s liefdesverklaring naar games als Metal Slug en Contra, valt dan zo’n beetje op elk platform naar binnen te hengelen. Daarmee doel ik op de pc, Xbox One, PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

Voor de millenials onder ons zal het misschien een beetje schrikken zijn, maar iedere gamer die in de jaren 80 en 90 al actief was, kan Blazing Chrome wellicht waarderen. De kans is namelijk behoorlijk groot dat deze doelgroep menig gulden is verloren aan een Metal Slug arcadekast. Omdat de tijd van die goede oude gulden nu eenmaal passé is en arcadekasten ook niet op elke hoek van de straat staan, kan Blazing Chrome dus over een krappe twee weken gewoon thuis gespeeld worden. Geen idee wat je jezelf bij Blazing Chrome moet voorstellen? Ram dan even op de playknop hieronder.

Mocht je bij het horen van de eerste sprites al meters kippenvel krijgen en bijna veren schieten, dan heb je er vanaf 11 juli dus weer een mooie retro shmup bij. Wat de game gaat kosten is nog onbekend, al zal dat minder zijn dan het gemiddelde bedrag dat vroeger in arcadekasten verdween.

  1.   
    NoobAssPlayer's avatar

    En ik maar denken dat Blazing Chrome een vernieuwde ultrasnelle versie van Google Chrome was…