Volledige release op 23 mei moet Battalion 1944 opnieuw lanceren

Battalion 1944 kwam begin 2016 als een knaller binnen op het crowdfunding-platform Kickstarter, hierbij deed de tweede wereldoorlog shooter denken aan de eerste delen van de Call of Duty-franchise. Twee jaar later verscheen Ballalion 1944 via Steam Early Access. Sindsdien kunnen we stellen dat ontwikkelaar Bulkhead Interactive een hobbelig parcours heeft afgelegd. Zo waren er de afgelopen zes maanden totaal geen updates meer, omdat de focus lag op de volledige release. Dit heeft de game, op een kleine groep diehard fans na, zijn volledige spelersbasis gekost.

nieuwe wapens

De full release, van aankomende donderdag, moet veel harten weten te veroveren om terug recht te krabbelen. Er wordt in elk geval een grote uitbreiding, genaamd Eastern Front gelanceerd. Deze brengt de Russen naar het slagveld. Zij brengen ook een negental verschillende wapens met hun mee, waaronder de PPS-43, Fedorov Avtomat en PPSh-41. Daarnaast komen er, met Vanguard, Goldrush en Docks, drie nieuwe maps bij. Verder worden ook de 1vs1 Showdown en Free For All gamemodes toegevoegd. Tot slot worden nog heel wat kleinere updates doorgevoerd, hierbij een volledig overzicht.

Docks map

Ook Gamersnet zag in de Fast Forward van 2017 het potentieel van de WWII-shooter. De ontwikkelaar Bulkhead Interactive en uitgever Square Enix doen nu in elk geval nog een poging, door deze grote uitbreiding en het investeren in tornooien, om de multiplayer-game terug populair te maken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren