Nintendo stopt met welzijnsdivisie; niet “Nintendo-esque” genoeg

De zogenaamde quality of life-divisie van game-gigant Nintendo bestaat niet meer. Binnen het Japanse bedrijf bestond jarenlang een tak die producten zou maken om het welzijn van consumenten te verbeteren, maar volgens Nintendo zelf waren de ideeën die daar uit kwamen rollen niet langer “Nintendo-esque” genoeg.

Het nieuws werd naar buiten gebracht door Nikkei. Daar werd (zij het in Japans) ook geschreven over de laatste activiteiten van de QOL-divisie. Naar het schijnt werkten zij recentelijk aan een slaapmonitor voor betere nachtrust.

Nintendo’s visie om ook meer te focussen op het welzijn van de mens, is in het verleden vaker succesvol gebleken. Niet alleen kreeg natuurlijk de Nintendo Wii veel (nieuwe) gamers in beweging, maar ook games als Wii Fit, Brain Training en Pokémon GO spanden de respectievelijke spieren van vele Nintendo-liefhebbers.

In hoeverre Nintendo’s toegewijdde gezondheidstak een vinger in de pap had over dat kaliber producten, dat blijft relatief vaag. Duidelijk is wel dat Nintendo an sich geen heil meer ziet in speciale research and development voor volledig nieuwe welzijnsproducten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren