Ruim 4000 Steam-reviewbommen Borderlands 1 en 2 verwijderd

Eerder vandaag klaagde Gearbox-baas Randy Pitchford nog op Twitter over de review bombing die op de Steam-pagina’s van Borderlands 1 en 2 plaatsvond nadat bekend was geworden dat Borderlands 3 exclusief naar de Epic Games Store zou komen, en over het gebrek aan tegenmaatregelen aan de kant van Valve. Nu is daar verandering in gekomen, want ruim vierduizend recensies tellen niet meer mee voor de totale score.

Dit is het eerste resultaat van de maatregelen die Valve heeft geïmplementeerd in Steam om review bombing tegen te gaan: als er verdachte activiteit plaatsvindt, wordt er een melding naar een medewerker gestuurd, die de situatie vervolgens onderzoekt. Blijkt dat er inderdaad veel off-topic reviews zijn geplaatst, dan worden alle recensies uit de betreffende periode uit de totaalscore gefilterd.

De recensies worden dus niet compleet verwijderd; ze blijven leesbaar voor hen die dat willen. De scores op de pagina’s van Borderlands en Borderlands 2 zijn echter weer terug op het oude niveau, respectievelijk ‘erg positief’ en ‘overweldigend positief’.

Borderlands 3 verschijnt op 13 september voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Het eerste halfjaar is de game op dat laatste platform exclusief via de Epic Games Store te krijgen.

  1.   
    huntedjohan's avatar

    heel goed. begint echt vervelend te worden dat gamers off topic reviews plaatsen omdat ze met een keuze die niets met het gereviewde spel te maken heeft.