RTS Conan Unconquered verschijnt eind mei

Nadat Funcom eind vorig jaar de real-time-strategy-game Conan Unconquered wist te onthullen, heeft de uitgever nu de releasedatum van de RTS bekendgemaakt. Al te lang hoeven we niet meer te wachten totdat Conan Unconquered de digitale schappen onveilig zal gaan maken, want vanaf 30 mei is de game beschikbaar.

Conan Unconquered kent als ‘real-time survival strategy-game’ eenzelfde concept als het in december 2017 op Steam Early Access verschenen They Are Billions. Dat betekent dat je je basis op moet bouwen en verdedigen tegen alsmaar groter wordende hordes aan tegenstanders.

Conan Unconquered wordt ontwikkeld door Petroglyph, een studio die zo’n vijftien jaar geleden is opgericht door ontwikkelaars van de klassieke Command & Conquer-games. Petroglyph heeft zich dan ook gespecialiseerd in RTS-games en is onder andere verantwoordelijk voor Star Wars: Empire at War, Panzer General: Allied Assault en Grey Goo.

Conan Unconquered is dus vanaf 30 mei beschikbaar op Steam. De RTS krijgt een adviesprijs mee van 29,99 euro.

  1.   
    Tadao's avatar

    De video is een van die tijden dat ik liever het spel hoor praten, dan de mensen, sinds de survival RTS al een tijdje bestaat, zoals het artiekel noemt. Wat jammer is, sinds dit Petroglyph is. En ik wil meer van Petroglyph houden. En ze zijn verder ook met Command & Conquer Remastered bezig, maar als ze iets meer op het verkoop praatje richten dan het spel, dan voel ik mij daar oncomfortabel bij

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Eerlijk gezegd, snap ik de appeal van de Conan-wereld echt niet in game-contexten. Kan me best voorstellen dat die canon een eigen gevolg heeft, maar daarbuiten is het echt een bijzonder ongeïnspireerde setting. Beetje stoer doen in het zand, met soms wat gore fantasy erbij.

    Ik kreeg van gewoon Age of Conan en Conan Exiles ook niet echt idee dat mensen staan te popelen voor dezelfde soort games als we kennen, maar dan in het Conan-sausje. Maar goed, laten we het nóg een keer proberen, nu met een RTS.