Conan Unconquered aangekondigd; RTS van Command & Conquer-makers

Met Conan Exiles werd het beroemde universum weer eens opgerakeld, en met behoorlijk wat succes: de game wist Steam Early Access te bestormen en bleek uiteindelijk zelfs het bestverkopende spel te zijn in de 25-jarige geschiedenis van ontwikkelaar Funcom. Het is dan ook niet gek dat het bedrijf de licentie verder wil uitbaten, maar het komt (nog) niet met een direct vervolg op Exiles: in plaats daarvan kondigt Funcom Conan Unconquered uit, een RTS-game waarin je een basis moet bouwen en verdedigen tegen hordes tegenstanders.

De veldslagen vinden in real-time plaats, maar je kunt de gameplay wel pauzeren om nieuwe gebouwen en verdedigingen te bouwen. Daarvoor moet je natuurlijk wel je resources in de gaten houden, zodat je niet op een vervelend moment zonder de mogelijkheid zit om nieuwe dingen te bouwen.

Ook zijn er verschillende technologieën om te onderzoeken, waarmee je uiteindelijk ‘grote avatar-eenheden’ kunt oproepen om je leger te versterken. Een daarvan is te zien in de cinematische aankondigingstrailer hieronder.

Het laatste dat qua gameplay bekend is gemaakt over Conan Unconquered, is dat de game te spelen is als een singleplayer is, maar de mogelijkheid bestaat om online in co-op-modus te spelen, wat volgens Funcom een unieke gedeelde multiplayer-ervaring biedt.

Conan Unconquered wordt ontwikkeld door Petroglyph waar onder meer veteranen van de klassieke Command & Conquer-games werken. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor onder meer Star Wars: Empire at War en Panzer General: Allied Assault.

Conan Unconquered wordt exclusief voor pc ontwikkeld en verschijnt in het tweede kwartaal van 2019. Check hieronder de aankondigingstrailer.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Waar is de rest van al het nieuws ??

  2.   
    Supermanneke's avatar

    Wel grappig. Petroglyph werkt namelijk ook samen met EA aan de C&C remasters.