Update 1.7 brengt morgen Arcade mode naar We Happy Few

Compulsion Games was één van de vijf studio’s dat door Microsoft midden 2018 werd overgenomen. De ontwikkelaar zal echter niet meteen gaan meewerken aan de nieuwe Halo, Fable of een volledig nieuwe game/IP. De 40-tal werknemers gevestigd in Canada, hebben nog duidelijke toekomstplannen met We Happy Few. Zo komt morgen de langverwachte Arcade modus, als onderdeel van de gratis update 1.7.

We Happy Few Arcade

De Arcade modus bevat drie verschillende modi, namelijk Survival, Night’s Watch en Sandbox. Bij Survival moet je zolang mogelijk proberen overleven in Wellington Wells. In Night’s Watch speel je als de beruchte agent Bobby en is de opdracht om zoveel mogelijk Downers buiten de stad te houden. Tot slot kan je in Sandbox gewoon vrij rondlopen om de wereld verder te verkennen, los van het verhaal.

Ook de drie reeds aangekondigde DLC-pakketten zijn nog in volle ontwikkeling, deze zijn onderdeel van de season pass. De eerste uitbreiding They Came From Below is inhoudelijk grotendeels klaar, maar wordt momenteel nog opgepoetst. De andere twee geplande uitbreidingen zijn Lightbearer en We All Fall Down.

We Happy Few kwam, na een tweetal jaar in Early Access, volledig uit op 10 augustus 2018 voor pc (voorlopig enkel Windows) via Steam, PlayStation 4 en Xbox One. Dit was na een ontwikkelperiode van 4,5 jaar, bij de start in 2014 waren ze slechts met vijf mensen. In 2015 volgde de officiële aankondiging en hun campagne via Kickstarter, waarmee rond de 220.000 euro werd verzameld.

Om af te sluiten nog interessant weetje. Met Guillaume Mardaga (zie onderstaand een foto) is er ook een Belgische kracht aanwezig bij Compulsion Games, hij is namelijk een 3D/Environment artist in het team.

Guillaume Mardaga

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren