Dragon’s Dogma krijgt eigen anime op Netflix

Netflix begint langzaam de gaming-markt aan te boren: later dit jaar verschijnt de Witcher-serie en nu heeft de gigant aangekondigd ook te werken aan een animeserie omtrent Dragon’s Dogma.

Volgens regisseur Atsushi Koishikawa van producent Sublimation kent de serie cell-shaded animaties en handgetekende textures. Wat het verhaal betreft is de volgende flaptekst vrijgegeven:

Based on a world-famous action RPG set in an open world, Dragon’s Dogma from CAPCOM will be brought to life as a Netflix original anime series. The story follows a man’s journey seeking revenge on a dragon who stole his heart. On his way, the man is brought back to life as an Arisen. An action adventure about a man challenged by demons who represent the seven deadly sins of humans.

Als je wel fan bent van Dragon’s Dogma, maar niet zo van anime houdt, is dit nog steeds goed nieuws: blijkbaar ziet uitgever Capcom nog altijd brood in de franchise, want anders zouden ze Netflix en Sublimation geen licentie geven. Het zou dus zomaar kunnen dat we ook qua games nog meer van Dragon’s Dogma gaan zien, ook al is het al een tijdje stil rondom de IP.

Hideaki Itsuno is nu net klaar met Devil May Cry 5 en was destijds ook de director achter Dragon’s Dogma, dus wellicht wordt hij wel op een vervolg gezet.

Het is nog niet bekend wanneer de Dragon’s Dogma-serie moet verschijnen.

 1.   
  Tadao's avatar

  Als het ons een nieuw spel kan brengen. . . Ik ben niet zeer hoopvol, Dragon’s Dogma legde altijd het meeste nadruk op het feit dat jij het was, dat jij de opties had, maar als ze het (hooploze) verhaal van de vorige Arisen doen.. Dan kan het misschien wat zijn

 2.   
  Heart1982's avatar

  En toch ben ik enthousiast, ik heb wel genoten van het spel, ik ben benieuwd hoe dat ze dit vorm willen gaan geven.
  En anders, achja een serie over een goede game zie ik altijd wel zitten 🙂