Gerucht: Google ontwikkelt eigen controller

Het lijkt er sterk op dat Google deze maand een controller uit gaat brengen die door het bedrijf zelf in ontwikkeling is. Een recente patentaanvraag laat zien dat Google daadwerkelijk patent aanvraagt op een notificatiesysteem tussen de controller en een ander apparaat.

Sarang Sheth van het bedrijf Yanko Design heeft het ontwerp tot leven gebracht en onderstaand design gemaakt.

Volgens de patentaanvraag zal de controller compatibiliteit krijgen met diverse tv’s, smartphones en tablets. Gebruikers zouden kunnen kiezen op welk systeem zij een app openen waarvan zij een notificatie ontvangen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de controller aangekondigd worden op de Game Developers Conference. Deze conferentie is van 18 tot en met 23 maart in San Francisco.

Denk jij dat de controller een succes zal worden? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  korte handgrepen.

  lijkt wel een mengelmoesje van ps4 controller mixed met switch controller.

  Nja… Ik vermoed dat hij niet veel verkocht gaat worden. Gezien je ook PS4 en xbox one controllers op PC kunt gebruiken.
  Zie dan weinig meerwaarde aan waarom je dan juist deze nog zou willen.

  en voor telefoons en tablets…. Denk niet dat veel mensen dat willen. Die dingen heb je toch in je hand. Waar meer potentie in zit is dan een soort add-ons dat je soort controller aan je telefoon kunt klikken. zodat je meer een PSvite krijgt. ofwel switch idee.

 2.   
  mmx's avatar

  Eerlijk gezegd vind ik dit een beetje overbodig.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Volgens mij was het design gebaseerd op een (aanvraag van) patent van jaren geleden. Grote kans dat Google inmiddels al heel iets anders voor ogen heeft.

  Hecht er zelf geen waarde aan, maar ben wel retebenieuwd wat ze nu in the works hebben.

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  @Tom Kauwenberg: Zou een stunt zijn om er iets compleet anders van te brouwen…

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rolf Maas: Het is niet heel ongebruikelijk. Herinneren we Sony’s officiële aankondiging van de oorspronkelijke PlayStation 3-controller nog?

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  sja bij vrijwel elk model van PS krijg je vooraafgaand mega veel plaatjes te zien. wat mensen vermoeden wat het word… En dan maken ze best goede fotoshops van..

  Persoonlijk…. laat de controllers maar zoals ze zijn. vind ze beide wel goed zowel PS4 als de xbox one controller zijn beide fijn..
  xbox controller heeft aan de onder kant meer grip.
  vind van de playstation de schouderknoppen L/R1 en L/R2 wel fijner. thumbsticks zijn van xbox dan wel weer beter.
  kwa thumbstick plaatsing…. ik was altijd fan van plaatsing zoals playstation het al jaren heeft. Maar moet zeggen dat je aan de plaatsing van XBOX ook enorm snel went.. Nu maakt het me al niet meer uit welke ik gebruik

  Heb wel in alle 3 mijn PS4 controllers XBOX one elite thumbsticks. Dat is wel echt een uitkomst. En ja dat werkt gewoon plug and play.

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: De boemerang was anders geen gevalletje Photoshop of uitstaande patentaanvraag; dat was gewoon hoe Sony de PlayStation 3 aankondigde anno 2005.

  Eigenlijk ergens ook wel weer jammer dat dat ontwerp nooit ver is gekomen, maar ik bedoelde het meer als voorbeeld van hoe bepaalde (pre-release) designs niet altijd bindend zijn gebleken.

 8.   
  mattioza's avatar

  Google zou ook bezig zijn met een VR headset, misschien is het in combinatie daarmee.