Fallout-bordspel krijgt stand-alone rollenspel-uitbreiding

Begin 2017 nog uit de doeken gedaan als Fallout: Wasteland Warfare, maar nu alweer toe aan een eigen, stand-alone uitbreiding. Het bordspel gebaseerd op de Fallout-games krijgt binnenkort ook een eigen “roleplaying expansion”, waarin spelers à la Dungeons & Dragons hun eigen Fallout-avonturen kunnen beleven in de woonkamer.

Bordspellenmaker Modiphius maakte het heugelijke nieuws van de losse uitbreiding bekend middels een officiële webpagina. Daar werd al aangegeven dat de “pen-and-paper” stand-alone uitbreiding wederom gecreëerd wordt door James Sheahan (van ook Fallout: Wasteland Warfare) én dat het pakket deze zomer nog uit moet komen.

De precieze insteek van het spel lijkt duidelijk: tot zes (rollen)spelers en één spelleider mogen zelf bepalen wie ze zijn in de Wasteland en wat ze zoal uitspoken. Ondertussen loopt het gezelschap zo vanzelf welbekende Super Mutants, Vault Dwellers of Brotherhood of Steel-leden tegen het lijf, met gevolgen te over. Ook kunnen spelers hun eigen personages maken, aan de hand van een op facties gebaseerde set Archetype-kaarten.

Een specifieke prijs voor het rollenspel werd nog niet vrijgegeven. Wel werd er al beeldmateriaal van een unieke “Vault-Tec Collector’s Edition” van de Fallout: Wasteland Warfare roleplaying expansion vrijgegeven, hieronder te zien:

 

 

Het Fallout-basisspel van Modiphius is al enige tijd te verkrijgen op webshops en in speciaalzaken. De zogenaamde Two Player Starter Set van Fallout: Wasteland Warfare kost circa 69,99 euro, met talloze uitbreidingen en losse miniatuurtjes (en uiteraard Nuka-Cola kroonkurken) nog in het verschiet.

Volgens de officiële aankondiging van de stand-alone uitbreiding zijn het basispakket en tal van extra aankopen daarvoor niet per se benodigd om het pen-en-papier rollenspel te spelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren