Fallout binnenkort voorzien van eigen ‘wargaming’ bordspel

De postnucleaire wereld van Fallout: wie wil er niet dieper in duiken? Uitgever Bethesda klaarblijkelijk wel. Na het verschijnen van het bejubelde vierde deel én het mobiele Fallout Shelter blijkt de inspiratie om er meer mee te doen vooralsnog niet op. In tegendeel: Fallout krijgt binnenkort een volledig eigen bordspel met miniatuurfiguurtjes. Jawel, binnenkort is Fallout wargaming ook een ding.

Het heugelijke nieuws werd de wereld ingegooid via de Fallout Twitter. In samenwerking met bordspellenmaker Chris ‘Modiphius‘ Birch wordt de officiële tabletop game geproduceerd, onder de naam Fallout: Wasteland Warfare. Wanneer het bordspel moet verschijnen, blijft nog even in het ongewisse.


Birch belooft wel dat Wasteland Warfare meerdere 32 millimeter grote minifiguren moet bevatten, waarmee spelers allerhande scenario’s kunnen beleven. Van speler tegen speler tot coöperatief werken, maar zelfs de mogelijkheid om solo te spelen. Vrienden overbrengen voor een avondje bordspellen is immers soms ook ontzettend lastig.

Sta je zelf al te popelen om een avondje tekeer te gaan in het eerste miniatuurbordspel van Fallout? Wees dan zeker de officiële Fallout: Wasteland Warfare website in de gaten te houden voor aanstaande onthulling over prijs, beschikbaarheid en een initiële verschijning…

  1.   
    Strange_Bretzel's avatar

    Die moet ik hebben

  2.   
    Ilonaa_r's avatar

    Zo hebben we nog wat te gamen wanneer er een echte fallout komt en we zonder stroom zitten 😛