Subnautica: Below Zero verschijnt 30 januari

Subnautica: Below Zero is een vervolg op de sublieme onderwater survivalgame Subnautica. Dit keer speelt het zich af in een geheel andere regio.

De game zal net als voorganger Subnautica verschijnen via Steam Early Access. De originele game verscheen destijds verre van compleet en Subnautica: Below Zero zal ook hetzelfde pad van verschijning volgen en in de loop der tijd vele updates krijgen.

De game is simpelweg nog niet helemaal af, aldus de ontwikkelaar:

“Below Zero is not finished. It is full of bugs. It lacks polish, runs poorly, and is missing features. We are offering Early Access not because we want your money, but because we want your feedback. We make better games when we make them with you.”


De originele game deed er drie jaar over om een goede en complete game te worden. Spelers verwachten momenteel direct aan de slag te kunnen met een volledig ontwikkelde game.

Om er zeker van te zijn dat de spelers een goed beeld krijgen van de voortgang, zal de ontwikkelaar op 30 januari een trailer uitbrengen en via Twitch en YouTube een livestream opzetten, waarin de ontwikkelaars vragen zullen beantwoorden.

Uiteraard is de game vanaf deze dag dan ook beschikbaar.

Meer Subnautica: Below Zero

  1.   
    Triggernl's avatar

    Knap waardeloos dat ze zoveel moeite hebben gemaakt voor een standalone expansion terwijl de eerste game verre van af is. Het is dat ik de eerste game gratis via de Epic store heb kunnen verkrijgen want anders had ik inmiddels al mijn geld terug gevraagd voor een game waar je heel wat moeite in mag stoppen voor het crash feest mag beginnen en het spel totaal onspeelbaar wordt.
    Jammer want vond het een leuk spel om te spelen en ga de expansion niet aanschaffen voordat dat deel 1 fatsoenlijk werkt als dat ooit mag gebeuren….

  2.   
    BozeBever's avatar

    @Triggernl: Ik heb juist een totaal andere beleving. Subnautica is een spel dat, best bijzonder in het survival-gerne, af is. Het is een compleet spel, draait prima op menig PC, ziet er goed uit en is verrassend om te spelen. En het was gratis, dus ik heb verder weinig te klagen over subnautica.

    eventjes on-topic. Wel jammer dat het vertraging heeft opgelopen. Zeker nu er weer een behoorlijke hype omtrent dit spel is omdat het onlangs gratis is verschenen op in de Epic Store.

  3.   
    Triggernl's avatar

    @BozeBever: Het probleem is eerder dat je een spel wat nog de nodige bugs en glitches kent af noemt.
    Zal de tijd wel zijn waarin het normaal is om de hoofdprijs te betalen voor een spel in beta of zelfs in alfa.
    Speelbaar is het zeker wel en inderdaad een van de betere survival games.
    Dat het dan na een bepaalde tijd crasht en onspeelbaar wordt maakt dat het alleen maar zuurder. De helpdesk helpt niet en gedraagt het of het een fout van de gebruiker is terwijl het echt het spel zelf is wat faalt.
    Het is aso om een expension uit te brengen voordat deel 1 nog niet eens fatsoenlijk kan werken!
    Subnautica heeft blijkbaar schijt aan de spelers die het spel niet kunnen spelen en investeren liever in iets wat geld gaat opleveren.