Nieuwe features Kirby’s Extra Epic Yarn onthuld

Dat Wii-klassieker Kirby’s Epic Yarn een remake krijgt voor de Nintendo 3DS, was natuurlijk al bekend: er was wat verwarring omtrent wélke 3DS-varianten, totdat Nintendo verklaarde dat ook de oude modellen Kirby’s Extra Epic Yarn gaan ondersteunen. Maar wat maakt de remake nou zo extra epic? Dat maakt de gamegigant nu bekend middels een Japanse blogpost.

Allereerst zijn er de zogenaamde Ravel Abilities, waarmee Kirby garen kan gebruiken voor allerlei doeleinden. Denk daarbij aan grote bollen wol breien om mee aan te vallen, maar ook een scherp zwaard maken uit draad en knoopbommen gebruiken om vijanden en obstakels uit de weg te ruimen. Ook kan Kirby middels nylon zijn sprong verbeteren en een jojo uit zijn hoofd toveren om vijanden mee aan te vallen. Tot slot kan Kirby een speldenkussen gebruiken om tegenstanders aan alle kanten te doorzeven.

Ook wordt Kirby’s Extra Epic Yarn voorzien van de Devilish Mode, waarin drie verschillende duiveltjes het Kirby zo lastig mogelijk proberen te maken op zijn avontuur in Patch Land. Dit kan bijvoorbeeld door je direct aan te vallen, maar Nintendo belooft ook andere manieren waarop je lastig wordt gevallen.

Daarnaast wisten we al dat Kirby nieuwe minigames voor zijn kiezen zou krijgen in de 3DS-versie, maar nu is concreet gemaakt hoe die in hun werk gaan. Het gaat om twee minigames, waarin King Dedede en Meta Knight respectievelijk de hoofdrol spelen. In de eerste ga je zo snel mogelijk door een level om kralen te verzamelen. Daarbij kun je aanvallen en springen waar nodig.

Ook in Meta Knight Slash verzamel je kralen, maar deze keer terwijl je vijanden van je af slaat met snelle zwaardhouwen. De nieuwe minigames komen in plaats van de hooguit lauwtjes ontvangen multiplayer.

Als bruggetje met deze nieuwe minigames keert Kirby’s Pad terug uit het origineel: in deze modus kun je een flatje decoreren met meubels die je verdient door de andere spelstanden te spelen. De nieuwe minigames en Devilish Mode leveren nieuwe spullen op om in Kirby’s Pad te gebruiken, die dus niet in het origineel verkrijgbaar waren.

Tot slot is de amiibo-functionaliteit bekendgemaakt. Elk van de onderstaande amiibo-figuurtjes kan worden gebruikt, maar ook de Smash Bros.-versie van deze beeldjes kunnen worden gebruikt. Daarmee krijgt Kirby een speciaal hoedje én een unieke Ravel Ability, die oneindig vaak te gebruiken en te verwisselen zijn.

Kirby’s Extra Epic Yarn verschijnt op 8 maart exclusief voor de Nintendo 3DS.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren