Geen 3DS-games meer in de planning volgens Nintendo

Het gaat Nintendo aardig voor de wind en ook Nintendo Switch Online doet het erg goed. Helaas heeft het bedrijf momenteel geen 3DS-games meer in ontwikkeling en lijkt Kirby’s Extra Epic Yarn, dat in maart verscheen, de laatste game te zijn die op de 3DS verscheen.

Een Nintendo-woordvoerder laat weten dat het bedrijf niets nieuws heeft aan te kondigen betreffende first-party software voor de 3DS. Nintendo bevestigd wel dat er nieuwe third-party software van uitgevers beschikbaar zal komen. Een jaar geleden maakte Nintendo bekend dat er nieuwe 3DS-titels zouden verschijnen, maar dat lijkt nu dus van de baan te zijn.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Je wist met de draagbare Switch dat het moest komen, maar toch is het wel jammer dat het apparaat nu eigenlijk haar einde bereikt heeft. Aan de andere kant hebben ze het beestje wel tot het uiterste gedreven denk ik en dan wil je als developer toch wel verder kunnen gaan.

 2.   
  Rolf31's avatar

  Deze zag ik zelfs van mijlen ver aankomen na de release van de Switch. Jammer, maar logisch.

 3.   
  Tadao's avatar

  Beetje zonde, de touchscreen en 2 schermen zijn bij sommige spellen fantastisch gebruikt, onder andere met de Art Academy games of dat onderzeeër spel. Maar. De Switch lijkt mij toch nog /de/ handheld console, dus ik heb er begrip voor