Bowsette officieel non-canon verklaard

Vorig jaar werd bekend dat Super Mario Bros. U een nieuw item zou bevatten: de Super Crown, waarmee Toadette kan veranderen in een personage dat lijkt op Peach, genaamd Peachette. Nintendo-fans gingen los met dit idee en pasten dit idee toe op allerlei andere karakters. Uiteindelijk kwam hier Bowsette uitrollen: een vrouwelijke versie van Bowser die de Super Crown en suggestieve kleding draagt.

Maar hoewel Nintendo lang stil bleef over de fan-fantasie, is het hoge woord er nu eindelijk uit: Bowsette is geen onderdeel van de officiële Mario-canon en kan dat ook niet zijn. Het gebruik van de Super Crown is exclusief voorbehouden aan Toadette.

Bowsette wordt niet expliciet (no pun intended) genoemd, maar zonder humor gaat Nintendo niet te werk: men biedt verontschuldigingen aan Luigi aan omdat hij de Super Crown niet kan dragen. Maar laten we eerlijk zijn, regel #34 van het internet gebiedt ons aan te nemen dat ook Luigiette wel zal bestaan in bepaalde kringen.

Maar dat Nintendo Bowsette (en andere… creaties als gevolg van de Super Crown) non-canon verklaart, wil natuurlijk niet zeggen dat dit fenomeen stopt te bestaan. Sterker nog, waarschijnlijk is het internet nog lang niet klaar met de Super Crown. Maar de kans dat Bowsette of andere creatie met de Super Crown ooit in een Nintendo-game zal verschijnen, lijkt (voorlopig) klein.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Het eerste grote verlies van 2019 hebben we bij dezen alweer geleden.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Tuurlijk kan ze dat wel zijn!

 3.   
  EddieMaster's avatar

  @tranceguy: Ja dat dacht ik ook al, aangezien Bowser niet speelbaar is in de game en ook niet in contact kan komen met de kroon in tegenstelling tot de Cat suite in Super Mario 3D World. Ze praten als het goed is over de speelbare characters dus het is nog mogelijk!