GRID Autosport racet volgend jaar naar Nintendo Switch

En wéér staat er een interessante port voor de Nintendo Switch te verschijnen: ook race-game GRID Autosport moet anno 2019 richting Nintendo’s hybride console scheuren.

De ontwikkelstudio van dienst, Feral Interactive, deed het heugelijke nieuws uit de doeken. Feral werkte eerder al mee aan de pc-versie van het originele spel (alsmede die van vele andere titels), maar overziet nu voor het eerst ook een port naar een Nintendo-console.

Om het goede nieuws nog eens aan te sterken en spelers alvast lekker te maken met wat razendsnelle beelden, vertrok uiteraard ook een Announcement Trailer uit de pitstops:

Gezien GRID Autosport origineel al verscheen op consoles — ietwat laat in het Xbox 360- en PlayStation 3-era, welteverstaan — is de verwachting dat Feral niet al te veel grafische concessies hoeft te maken. Dit geldt doorgaans immers vaker voor Xbox- en PlayStation-ports uit die periode, die schijnbaar al vrij vlot op de Switch-specificaties kunnen draaien.

Naast een paar snippets van de game in actie in de bijbehorende trailer, is er nog niet bijzonder veel bekend over de verdere details rondom de port. Feral Interactive geeft dan ook enkel 2019 als releaseperiode, zonder daarbij verdere duiding te geven over hoe of wat.

GRID Autosport verscheen oorspronkelijk op 26 juni 2014. Aanvankelijk primair gericht op pc, maar wel meteen voorzien van verschijningen op Xbox 360 en PlayStation 3. Destijds werd de game overwegend positief ontvangen, maar wist het nooit een legendarische status als simcade-titel (terug) te pakken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren