Review: My Hero One’s Justice

My Hero Academia is een naam die anime-liefhebbers bekend in de oren klinkt. Deze redelijk populaire serie is nu veranderd in een vechtgame uit de koker van Bandai Namco. En deze partij heeft begin dit jaar met Dragon Ball FighterZ al een formidabele fighter afgeleverd, die ook op een animeserie is gebaseerd. My Hero One’s Justice is echter niet zo indrukwekkend.

Eerste indruk is fantastisch

Zodra je de game opstart wordt je direct in een stijl gezogen die ik heel goed kon waarderen. De menu’s, cutscenes en gevechten zijn een mix van 3D-animaties en stripboeken. Het is ontzettend geinig om tijdens het gevecht woorden als WHAM! en SMACK! boven je hoofd te zien verschijnen, alsof je echt in een stripboek aan het vechten bent.

Je wordt ook een beetje overdonderd door de opties en dat is alleen maar een goed iets. Story Mode, Arcade Mode, lokale gevechten, Mission Mode en nog leuke extra’s als bijvoorbeeld het aanpassen van de personages. Met de hoeveelheid content zit het dus goed in My Hero One’s Justice.

Ook zijn de gevechten spectaculair om te zien. De personages voeren coole moves uit en de omgeving valt langzaam maar zeker uit elkaar. De eerste indruk is het belangrijkst en die heeft deze game goed voor elkaar.

Vechten voor beginners

Het is aan te raden om met de Story te beginnen, hier wordt in alle kalmte en rust uitgelegd hoe het gehele vechtsysteem te werk gaat. Over het algemeen zijn de controls niet al te moeilijk en is het daardoor voor beginners snel op te pakken. Ook deze martial arts-noob kon snel uit de voeten met de kinderlijk eenvoudige besturing en al snel sta je vette moves te doen.

Ieder personage in My Hero One’s Justice heeft een eigen manier van vechten en je hebt al snel je favoriet gevonden. Stain, een soort ninja-Voldemort met een zwaard en veel te lange tong, verkoos ik al snel boven alle anderen uit. Het duurde echter niet heel lang voor de verveling toesloeg.

Een game zonder diepgang

Zoals gezegd is My Hero One’s Justice leuk voor beginners, maar het mist een aantal lagen om ook interessant te worden voor de gevorderde spelers. Grofweg zijn er slechts drie knoppen die ertoe doen en die kan je blindelings rammen om een paar leuk ogende combinaties uit te voeren. Maar veel meer dan dat schuilt er niet achter deze fighter. Er is geen ruimte om echt veel beter te worden, omdat de basis wat zielloos en saai is.

Ieder personage heeft verder ook nog een Plus en een Plus Ultra-aanval. In feite zijn dit supers die je kan activeren als er een bepaalde balk is opgeladen. Het klinkt allemaal spannender dan het is, want ook deze aanvallen zijn kinderlijk eenvoudig te gebruiken en al snel merk je dat er maar weinig echt spannends is aan deze game.

Het is ook ironisch te noemen dat een game zonder diepgang wel in een driedimensionale wereld afspeelt, al vind ik dit misschien nog wel het grootste nadeel. Doordat je kan vechten in een driedimensionale arena, gaat de camera werkelijk alle kanten op en ben je veel te vaak het overzicht kwijt. Het is jammer dat Bandai Namco niet wat meer bij het sublieme Dragon Ball FighterZ heeft gespiekt. Ook deze game is prettig voor beginners, maar wel zo ingericht dat je echt heel veel beter kan worden. Easy to learn, hard to master.

Technisch in orde

Ondanks dat My Hero One’s Justice op het gebied van gameplay wat tegenvalt, zit het qua prestaties wel prima in elkaar. De game is op geen bug te betrappen en het oogt allemaal heel erg fraai. De personages zien er allemaal goed uit en er is geen sprake van framedrops.

De eerdergenoemde grafisch stijl is ontzettend tof en scoort bij de fans van de anime zeker wat extra punten. De game voelt meer voor deze doelgroep bedoelt en niet zozeer voor de gamers die gek zijn op fighters, want die komen toch bedrogen uit. Ook helpt het niet mee dat de game uitsluitend de Japanse stemmen heeft.

Conclusie

In de eerste twee uur laat My Hero One’s Justice een goede indruk achter met de hoeveelheid content, grafisch unieke stijl en de begingevechten. Naarmate de game vordert merk je echter snel, dat het vechtsysteem heel oppervlakkig blijft en daardoor snel begint te vervelen. Ook vallen de 3D-gevechten niet in de smaak, door de doldwaze camera.

De game is nergens echt slecht maar het faalt in het boeien van gamers, die weinig afweten van de serie achter deze My Hero One’s Justice. Fans van My Hero Academia kunnen zich daarentegen zeker vermaken met deze fighter. Zoek je liever een diepgaande vechtgame, dan raad ik je toch aan om verder te kijken.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Leuke stijl
  • Technisch goed
  • Toffe personages
  • Veel content
  • Fanservice

Wat is NOT

  • Camera is verschrikkelijk
  • Oppervlakkige gameplay
  • Faalt als echte fighter
  • Uitsluitend Japanse stemmen

7.0

Meer My Hero One's Justice

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren