Discord Store ondersteunt nu ook Early Access-games

Weliswaar nog altijd in beta, maar toch snel groeiende; Discords eigen distributieplatform voor games neemt nu ook Early Access-titels mee in diens catalogus. Met onder meer veelbelovende indie-titels als Descenders en Kynseed levert Discord nu ook games die ook zelf nog verder groeien.

Middels een officiële blogpost laat het Discord-team weten wat er zoal gaande is. Daarbij wordt aangehaald hoe alsmaar meer ontwikkelaars een soort van vroegtijdige toegang én inspraak van gamers kunnen waarderen, iets wat nota bene al vaak gecommuniceerd wordt via eigen Discord-server. Prima een-tweetje voor Discord zelf, dus.

De eerste vijf titels van “Discord Early Access” zijn respectievelijk Descenders (20,99 euro), Parkasaurus (16,79 euro), Kynseed (8,19 euro), Visage (20,99 euro) en Mad Machines (12,12 euro); stuk voor stuk games die nu niet alleen via de Discord Store te vinden zijn, maar ook hun studio-tot-gamer relatief opbouwden via Discord. De laatste is zelfs een “First on Discord”-titel, net zoals onder meer Bad North dat ooit was.

Wat jij? Juist een goede zet voor Discord om ook hier op in te zetten, of wederom een wijze om nodeloos veel titels op het platform te pompen?

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  De tumor van de gaming-industrie is uiteraard microtransacties, maar Early Access komt toch ook wel aardig dichtbij de slechtste kant van deze industrie te zijn.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Een stofzuiger kopen? Hier heb je een stuk pijp en hopelijk krijg je volgend jaar de rest.

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Of in het geval van DayZ, hier heb je een stuk pijp en over 5 jaar gaan we de rest voor je maken

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Tegelijkertijd is Descenders gewoon een vrij fraai spel, ook al is het nog niet ‘af’. Des te mooier alleen dat het alsmaar beter wordt.

  Ik weet niet hoe het ervoor staat met die andere games, maar naar mijn idee krijgt Early Access wel te vaak een bad rep door een aantal rotte appels. Lang niet elke game is pre-release pure bocht, en anders is er vaak nog de mogelijkheid te refunden of je teleurstelling duidelijk te maken bij de devs. Daar is Early Access juist voor bedoeld.

 5.   
  mattioza's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Klopt helemaal. Er zijn veel voorbeelden van Early Access games die wel een goed parcours hebben afgelegd. Het is door de misbruiken, wegens gebrekkige opvolging en reglementering door platformen, dat het systeem een slechte naam krijgt. Een developer die 2 maanden na lanceren niets meer van zich laat horen is uiteraard enorm frustrerend en moet ook worden aangepakt. Maar er zijn heel wat spelers dat het leuk vinden om de ontwikkeling en groei van hun favoriete game(s) te volgen. En indien niet je geen fan bent van Early Access, kan je de game ook gewoon kopen bij de volledige release.

 6.   
  tranceguy's avatar

  ze gaan het gewoon niet winnen van Steam, die zich puur op dat richt, waarbij Discord duidelijk anders georienteerd is als base…. Leuk maar gaat niet werken….