Cult-klassieker Killer7 na dik 13 jaar ook op Steam verschenen

Vergane glorie of niet, een exclusieve console-klassieker van weleer is recentelijk w茅l weer mooi naar pc geport. Op Steam kun je sinds donderdag zowaar Killer7 aanschaffen voor nog geen twee tientjes, de obscure actiegame van onder meer SUDA51 en Shinji Mikami.

Killer7 werd, ruim dertien jaar na dato, geport door het Nederlandse Engine Software. In samenwerking met NIS America (en opvallend genoeg niet Capcom, de eerdere uitgever) werd de klassieke game voorzien van andere besturingsmogelijkheden 茅n uiteraard ondersteuning voor 16:9-beeldverhoudingen, in tegenstelling tot de oude 4:3-verhouding van onder meer GameCube en PlayStation 2.

Mocht je Killer7 anno 2005 volledig gemist hebben, weet dan dat je mogelijk een bizar avontuur voor de boeg hebt. In Killer7 stap je in de schoenen van Harman Smith, een huurmoordende rolstoelgebruiker die naadloos kan schakelen tussen zeven verschillende persoonlijkheden, elk met hun eigen sterke en zwakke eigenschappen. “Gezamenlijk” neem je het daarmee op tegen Heaven Smile, een terroristische organisatie vol bezeten mensen die maar niet kunnen stoppen met moorden.

Klinkt allemaal vrij logisch, toch?

Hoe je het ook wendt of keert, Killer7 werd in diens eigen tijd met open armen ontvangen. De bizarre stijl en insteek onderstreepte SUDA51’s eigen stempel, alsmede de flexibiliteit van Japanse game-legendes als Shinji Mikami en Hiroyuki Kobayashi.

Ook op Steam wordt Killer7 nu onthaald met prima beoordelingen van pc-gamers alom. Weliswaar blijven achievements en verfijnde muisbesturingen uit, maar desalniettemin wordt de mogelijkheid om de culthit in HD nog eens te spelen, gevierd…

  1.   
    Mallorn's avatar

    Zak mcKracken trouwens ook. Over cult gesproken.

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Mallorn: Check even ’t nieuwtje van de dag hierop, daarin staat die ook vermeld en doorgelinkt. 馃槈