Rockstar Nederland vervult laatste wens zieke gamer en toont Red Dead Redemption 2

Als eigenaar van Gamersnet sta je niet vaak stil bij de vele mensen die ons volgen via onze website en sociale media. Toch schuilt achter elke nickname en achter ieder profiel een echt leven met een echt verhaal. Soms zijn deze verhalen zo heftig dat je er niet alleen stil van wordt, maar ook trots. Trots dat iemand iets met ons wil delen wat klein lijkt, maar groots is in gebaar.

Stil werden we toen Jurian ons benaderde via onze Facebook-pagina. Hij lijdt aan Neurofibromatose type 2, een erfelijke ziekte waar in Nederland ongeveer 400 mensen aan lijden. Hij is klaar met vechten en zit in de laatste fase van zijn leven. Als groot fan van Red Dead Redemption 2 wilde hij heel graag de game nog kunnen zien en spelen. Daarop besloot zijn vader Harm contact op te nemen met Rockstar.

Jurian vertelt:

“Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen een chronische zeldzame ziekte genaamd Neurofibromatose Type 2. Waar er vele “goedaardige” tumoren in mijn lichaam groeien. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van.

Aangezien ik in spanning af te wachten zat op Red Dead Redemption 2, ging mijn vader in contact met de uitgever, of ze een exemplaar eerder hadden als uitzondering. Rockstar Nederland wou het graag geven maar dat mochten ze niet, dus hadden ze contact met het hoofdkantoor, die al snel iets moois voor mij regelde. Er kwamen eind die week twee werknemers van Rockstar Nederland bij mij thuis, die mij een privé-demonstratie gaven van de game. Na een middagje spelen namen ze de game helaas weer mee.

Aangezien ik laatst een artikel las over een vergelijkbaar geval met Nintendo, wilde ik dit u vertellen. Aangezien Rockstar ook iets moois gedaan heeft.”

Binnen elk bedrijf, hoe groot of klein dan ook, werken mooie mensen die dit soort dingen mogelijk maken en we zijn er trots op dat Jurian dit met ons wilde delen en dat Rockstar dit mogelijk heeft gemaakt.

We wensen Jurian en zijn familie alle sterkte de komende tijd en nog zoveel mogelijk mooie momenten.

Zowel Rockstar als de familie van Jurian hebben bovenstaand bericht bevestigd.

 1.   
  tijn80's avatar

  Mooi dat ontwikkelaars dit soort dingen doen.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Jeetje zeg! That’s heavy, en wat erg dat hij de game waarschijnlijk niet meer kan spelen voordat het uitkomt een deze weken. 🙁
  Zeer mooi dat ontwikkelaars waaronder Nintendo idd die ook de kans gaf aan Chris Tyler om Super Smash Bros Ultimate te spelen voordat hij heen ging.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Brute games maken en vooral nooit je excuses voor iets aanbieden, maar stiekem wel gewoon een hart van goud hebben. Dikke ❤ voor Rockstar.

 4.   
  mmx's avatar

  Fantastisch dat ze iemand zijn wens vervuld hebben .dit vind ik een mooi gebaar van rockstar.

 5.   
  tranceguy's avatar

  Tof verhaal. Het is droevig natuurlijk maar we mogen de uitgever ook prijzen dat ze dit voor deze gast hebben gedaan want dat is awesome aangezien hij de release zo te lezen niet meer gaat halen…. Mag ook wel een keer gezegd worden denk ik. EN nou staat Rockstar al hoog bij mij maar dit is toch iets waar je respect voor mag hebben denk ik dat ze dit toch voor die jongen doen.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Wat een heldendaad van Rockstar Games!
  Ik hoop dat de lieve heer in de hemel voor een wonder kan zorgen waardoor Jurian toch nog zal genezen.

 7.   
  Kauwgom's avatar

  Prachtig dat ze dit gedaan hebben! Heel veel sterkte!

 8.   
  Sa.'s avatar

  Ongelofelijk dat je op zo’n jonge leeftijd al met dit soort dingen moet strijden. Dikke hulde naar Rockstar voor het vervullen van de laatste wens van deze jongen! Hoe gaaf is het dat ook dit soort dingen gewoon kunnen bij een bedrijf wat op het eerste gezicht zo corperate lijkt. Sterkte aan Jurian en zijn familie!

 9.   
  Heccer's avatar

  Respect stil wat mooi van rockstar. Sterkte Jurian en zijn Familie vrienden en mensen in zijn omgeving.

 10.   
  Papachico's avatar

  Mooie actie en wanneer ik Red Dead Redemption 2 zal spelen, zal ik nu voor twee personen spelen 🙂 Let’s get wanted baby!

 11.   
  rolf1977's avatar

  Goed bezig. Indrukwekkend

 12.   
  Pim Huberts's avatar

  Wat een verhaal.. sterkte naar Julian en zijn familie en vrienden! Thanks Rockstar voor t goed gebruiken van jullie hart! <3

 13.   
  indo1991's avatar

  Ik leef erg met de jongen mee.
  Heb deze ziekte ook.
  Alleen type 1
  Minder erg,kan gelukkig lang leven.
  Maar toch wel lichamelijk last van.
  Je bent wat trager dan andere.
  Terwijl je net je best doet zoals andere,
  Ben je toch trager dan andere
  En dan heb k nog eens een andere ziekte ” syringmoneyellie ”
  Helaas zijn deze ziektes niet te genezen.
  2x geopereerd aan me hoofd,bij de hersens.
  Maar toch Nog last van,en daarom hier voor zware pijnstillers moet slikken.
  Kan gelukkig wel de dagelijkse dinge doen.

 14.   
  Daniel Z's avatar

  Heel mooi gebaar van Rockstar. Sterkte voor hem en zijn familie!

 15.   
  MaTriXX's avatar

  Ik als volwassen man kan hier altijd wel een traantje om laten, super mooi dat ze een wens hebben laten uitkomen.

 16.   
  Petor's avatar

  @indo1991: Heel veel sterkte ermee Indo!

 17.   
  indo1991's avatar

  @Petor:
  Dankjewel

 18.   
  CHILLOZZ's avatar

  erg mooi dat dit dan toch mogelijk gemaakt word. Zie je wel weer dat rockstar’s hartje wel op de goede plaats zit.

  maar wat een heftig verhaal. Mensen staan er nooit bij stil. Maar probeer zoveel mogelijk te genieten. PLUK DE DAG.. zeggen ze wel eens.

  je ziet/hoort te vaak dat mensen dermate bezig zijn om geld te verdienen maar hierdoor eigenlijk niet doen leven. uiteraard is sparen altijd goed. Maar vergeet vooral niet te leven. Voordat je het weet ben/is het te laat. En dan heb je niets meer aan een goede spaar rekening..

  Ikzelf was ook een persoon die altijd veel lang en vooral hard gewerkt hebt. Tot ik met mijn rug thuis kwam te zitten… En dan ga je pas denken… Dan krijg je die standaard antwoorden… Had ik dit maar zus gedaan en dat zo…

  sterkte aan jurian fam. en vrienden. <3

 19.   
  ObiWanKeNoah's avatar

  Jurian, mocht je dit lezen. Veel succes en sterkte. En moge je voor altijd op de eeuwige prairies rijden.

 20.   
  Ryan2000's avatar

  <3

 21.   
  Rayman legend's avatar

  Wow, zo mooi dat ze dit hebben gedaan! Om stil van te worden!

 22.   
  MikeGevers's avatar

  Heel veel sterkte aan Jurian en zijn familie en vrienden! Woorden schieten tekort voor het beschrijven van deze situatie. Veertien jaar lang strijden tegen een slopende ziekte is echt heel erg heftig.

  Tevens een mooi gebaar van Rockstar dat ze dit doen. Heb er de hele dag bij stilgestaan dat dit echt een zeer uitzonderlijke actie was, waarbij zelfs het hoofdkantoor van R* bij betrokken was.

  Maar vooral ook: bedankt Jurian, dat je dit verhaal deelt! Dat vereist een zeer grote mate van moed, dus als Gamersnet-redacteur voel ik me vereerd dat je dit verhaal met ons deelt.

  @indo1991: Ook jij veel sterkte gewenst! Hopelijk kun je nog vele jaren genieten van geweldige games!

 23.   
  Linkje's avatar

  Respect! Echt heel tof!