Subnautica: Below Zero wordt stand-alone uitbreiding in de kou

Na het succesverhaal van Subnautica wil ontwikkelstudio Unknown Worlds voortborduren op de survival-formule van de maritieme simulator. In de stand-alone uitbreiding Subnautica: Below Zero worden spelers, voor de verandering, in de kou gedropt, alwaar ze een ijzig bestaan op dienen te bouwen.

Net als het originele Subnautica zal Below Zero allereerst in een soort fluïde Early Access-vorm lanceren op Steam. Aldaar wordt, ook aan de hand van feedback van spelers, gepeild wat voor een uitbreiding Below Zero precies zal worden.

De setting staat wél al vast, aldus Unknown Worlds. Spelers strandden ditmaal in een nieuwe ijsregio van planeet 4546B, ergens na de gebeurtenissen van het origineel. Nog altijd zal het spel veel onderwateravonturen kennen, maar moeten ook ijsgrotten en andere landelijke omgevingen verkend worden.

Op de officiële website van Below Zero vloeit de concept art in mondjesmaat al door. Daarop is wederom te zien hoe grote onderzeeërs hun terugkeer maken, maar zien we ook volledige hovercrafts in de ijskoude, nieuwe omgeving.

Unknown Worlds teaset op de website met verschillende citaten naar nieuwe content, maar geeft daarbij ook een droge indicatie van wanneer we de eerste build van Below Zero kunnen verwachten. Naar het schijnt moet in de komende maanden de eerste Early Access-versie al verschijnen op Steam, terwijl over console-ports nog weinig bekend is gemaakt.

Wél kunnen geïnteresseerde gamers meteen meekijken met Unknown Worlds’ Trello-pagina, waardoor spelers een unieke inzage krijgen op het ontwikkelproces van de uitbreiding.

Ondertussen is het ontwikkelproces van het originele Subnautica echter nog niet volledig afgerond. Aan de Xbox One-versie valt nog het een en ander op te poetsen en ook de belofte voor een PlayStation 4-port staat alweer enige maanden sterk. Die staat nog altijd te verschijnen voor later dit jaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren